CSEPREGHY NÁNDOR,

Full text search

CSEPREGHY NÁNDOR,
CSEPREGHY NÁNDOR, a Miniszterelnökség államtitkára: Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm szépen a szót. Képviselő úr, úgy látszik, a május 1-je túl közel volt, csak jobb volt, amikor négynapos ünnep volt, volt ideje kipihenni magát, mielőtt felszólal a parlamentben. (Dr. Szanyi Tibor széttárja a kezét. - Derültség a kormánypárti padsorokban. - Moraj az MSZP soraiból.)
De engedje meg, hogy pár dolgot megjegyezzek mindenképp! Az a szám, ami ön szerint nem érkezett meg Brüsszelből Magyarországra, az 1500 milliárd forint csak 2016-ban. Valóban, sok vitánk van az Európai Bizottsággal, de tudja, mi ennek az oka? Egyáltalán nincs több szabálytalanság, mint máshol, az, hogy önök rendszeresen jelentik fel Magyarországot (Közbeszólás az MSZP soraiból: Ugyan már!), szembefordulnak az országgal és az ország érdekeivel az önök politikai érdekei miatt. Lehet, hogy ez egy MSZP-elnöki kampányban megfelelő, de az országnak mindenképpen árt ez a kérdés.
A felcsúti kisvasútra kitérve: képviselő úr, azért tudott a felcsúti kisvasút megépülni (Gőgös Zoltán: Mert azt mondta a miniszterelnök!), mert önök olyan turisztikai operatív programot fogadtak el 2007-ben, ami ezt lehetővé tette. Az, hogy az MSZP számtalan alkalommal lenézi a vidéken élő magyarokat, az az oka annak, hogy önök így szerepeltek például a 2010-es országgyűlési választáson. (Dr. Józsa István: Menjetek el vasutazni!) És, képviselő úr, ha már szakmai színekben szeretne tündökölni, érdemes figyelmébe ajánlani, hogy mi a különbség a TÁMOP és a TIOP programok között, mert ön TÁMOP programokat említ akkor, amikor kórházberuházásokról beszél. TÁMOP programokból egyetlenegy kórház sem épült, sem az önök idejében, sem a mi időnkben, mert a TÁMOP egy humán fejlesztés, ami oktatást, képzést finanszíroz. (Közbeszólások az MSZP soraiból.) A TIOP az a program, ami az egészségügynek az infrastruktúra-fejlesztését fejleszti. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me