DR. TILKI ATTILA

Full text search

DR. TILKI ATTILA
DR. TILKI ATTILA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! „Inkább maradok tisztességes és szerény” - klasszikustól idéztem, a hétvégi majálison mondta Gyurcsány Ferenc ezeket a szavakat, és a baloldali képviselőtársaimat hallgatva, a hitelességüket ez az idézet tökéletesen alátámasztja, amikor arról beszélnek, hogy nem volt politizált az ő ciklusuk alatt a pályázati rendszer. (Gőgös Zoltán: Ti mennyit nyertetek? Arról beszélj!) Csak az LHH-ra szeretnék utalni, Gőgös úr. A nyírbátori térség LHH-s lett, csak azért, mert az akkori pénzügyminiszter, Veres János odavaló. Most is 60 kilométerről viszik oda a dolgozni vágyókat. Ellenben Tasó államtitkár úr körzete, amely a szomszédos körzet volt, az természetesen nem lett LHH-s. (Gőgös Zoltán: Már egy se LHH-s, nincs is ilyen!)
Pontosan tudjuk azt, hogy az LHH-nál, Varju képviselő úr, amikor ön államtitkár volt, hogyan nyerték meg azok a tanácsadó cégek az előkészítés lehetőségét, akik szigorúan be voltak kötve a baloldali kormányzathoz. Tehát közmegegyezésről beszélni önöknek szerintem abszolút hiteltelen dolog. (Gőgös Zoltán: Ti meg mindenkit kizártok, aki nem hithű!)
Nagyon érdekes hallgatni a jobbikos képviselőtársainkat, akiknek talán pontosan egy egyéni körzetük van. Elenyésző polgármesterlétszámmal rendelkeznek, talán tíz van az országban, a megyében is mindössze kettő. Nagyon érdekes fölvetés az, amikor én együtt vagyok egy jobbikos polgármesterrel, és éppen az európai uniós beruházást adjuk át, akkor nem nagyon vettem észre, hogy tiltakozna a jobbikos polgármester, és nem nagyon vettem észre azt, hogy azt mondaná, hogy dübörög a Fidesz propagandája.
Én egy dolgot nem értek, tisztelt Jobbik: ha egyszerűen tényleg 108 százalékra teljesítettünk, tényleg másodikak vagyunk az egy főre jutó lehívásban, akkor ennek miért nem lehet örülni? Hogy az MSZP nem örül, azt megértem, de magát egy nemzetinek valló XXI. századi párt nem örül, az egy kicsit furcsa (Közbeszólások a Jobbik soraiban.), és kicsit furcsa, hogy a XXI. századi párt azt kifogásolja (Folyamatos zaj. - Az elnök csenget.), hogy miért kell angolul benyújtani majd a pályázatokat. Hát, önök elvileg jól beszélnek angolul, akkor miért nem segítenek a pályázatok előkészítésében, abban a tíz polgármesternek lehet. (Szilágyi György: Szövegértelmezés, képviselő úr! Hallottál már Felvidékről?)
Tehát körülbelül ennyit a Jobbik hitelességéről. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me