VARJU LÁSZLÓ

Full text search

VARJU LÁSZLÓ
VARJU LÁSZLÓ (Független): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Csatlakoznék azon képviselőtársamhoz, aki azt említette, hogy ezt a témát érdemes lenne valóban egy kicsit távolabbról megközelíteni és megnézni azt, hogy Magyarország számára, a magyar emberek számára mennyire hasznos az, ami történt az elmúlt időszakban. Az látszik, hogy az a politikai konszenzus lényegében csak az előző időszakra volt jellemző a tervezésre.
Tisztelettel jelzem, hogy az Új Magyarország fejlesztési terv előkészítésében a Fidesz kollégái részt vettek, benne közreműködtek, mert akkor még volt elképzelés arra, hogy egyébként ilyen történjen. Aztán valami nagyon félrecsúszott. Félrecsúszott a tekintetben, hogy olyan ellentmondásokba sikerül keveredni, amibe ma itt Lázár miniszter úr, Csepreghy úr, tulajdonképpen nehezen keveredik ki abból a problémából, hogy igazából a tervezés megtörtént korábban, és a végrehajtás 70-80 százaléka, amely önökre maradt, azt éppen önök kárhoztatva… - de tulajdonképpen az a helyzet, hogy önök hajtották végre. Mindaz, amit itt elmondott Csepreghy úr kritikaként, az visszaszáll az önök fejére.
Azt gondolom, hogy azok a döntések, amelyek alakítása korábban megtörtént, és ezt számokban is majd a későbbiekben szeretném kifejezni, azok a döntések, amelyek előkészítésre kerültek, önök 2010-ben egy intézményrendszer leállításával kezdtek hozzá a végrehajtáshoz. Itt lényegében három dologra szeretnék kitérni, amely egyrészről ezekről az ellentmondásokról szól, a tényhelyzetről, ez lenne a második része, és a mai működésről ne feledkezzünk meg.
Nézzük azokat az ellentmondásokat, amelyek önöket is feszítik, és láthatóan nem tudnak ebből igazából kikeveredni. Mint ahogy említettem, ezek a számok, amelyek ezt alátámasztják, azok az átadási dokumentumok, amikor önök 2010-ben mindezt átvették, és önök arra hivatkoznak, hogy ezer-egynéhányszáz, 1100 milliárd forint került kifizetésre, akkor 4360 milliárd forint pályázati kiírás megtörtént, 3800 milliárd forint szerződéses állomány állt rendelkezésre, és a másik fele volt az, amivel önöknek foglalkozni kellett. Ha ezzel összevetem, hogy 2017-ben hol tartunk, 2014. január 1-jén önöknek elindult egy fejlesztési ciklus, eddig érdemi kifizetés nem történt, előbb mondta Lázár úr, sőt 2017-re tervezik az érdemi kifizetéseket, és ez hiányzik is ma ebből a gazdaságból. 2010-ig, amiről önök beszélnek, lényegében ez történt.
Azt kell hogy mondjam, 2010-ben önök egy olyan helyzetet vettek át, amely időarányosan, részidő-arányosan helyesen került elköltésre. Hogy önök akkor leállították az intézményrendszert, ez óriási nagy bajt okozott mindenki számára. Emlékezzenek vissza, 2011 januárjában, január 14-én hirdették meg azt a Széchenyi-tervet, amelyben megígérték, hogy majd elindulnak a pályázatok, tehát 2010 áprilisától 2011 őszéig lényegében semmi nem történt, és önök akadályozták a gazdaság fejlődését azzal, hogy leállították az intézményrendszert. Ezt az időszakot kihasználták arra, hogy kialakítsanak egy olyan mechanizmust, amely - mondjuk úgy - a későbbiekben igen magas szintre pörgetve lényegében 20-30 százalékot magánosításra tett félre abból a pénzből, amit egyébként fejlesztésre kellett volna felhasználni.
Így aztán értelemszerűen akár a célszerűség, akár a fenntarthatóság kérdésköre igenis előjön, amire Lázár úr itt a bevezetőjében említést tett. Ennek következményeként, ahogy önök mindezt végrehajtották, a gazdaság versenyképessége igencsak csorbát szenvedett, és a létszámnövekedés, a foglalkoztatotti létszám is nehezen tudott fejlődni. Az az intézményrendszer, amelyet viszont létrehoztak, mint a minisztériumok alá rendelt irányító hatóságok, azok pedig direktben az önök által a központból az egy személytől megrendelt projektek végrehajtását viszik véghez. Így állhat elő az a helyzet, amiben most éppen szenvednek vagy nem szenvednek tőle, hogy kiírnak a családi házak energiafejlesztésére, illetve a fogyasztás csökkentésére 5 milliárd forintos keretre pályázatot, és eközben 200 milliárd forintért egy embert pedig költöztetnek a Várba. Tízmillió embernek ennyi jár, egy embernek pedig ennyi jár. Így aztán a 2010-től látható modellben, hát igen, működött a fideszes tervezési rendszer, Ács Rezső-modell, és igenis körbejártak, mindent előkészítettek, és utána pedig a néhány napig tartó pályázati kiírások keretében ezt lezsírozták, és azoknak nyújtották nagyobbrészt ezeket a pályázati lehetőségeket, akiknek önök ilyen szempontból kedvezni akartak.
Végezetül pedig hadd hívjam fel a figyelmüket az egyik legnagyobb bűnükre, amely a közép-magyarországi régiót sújtotta azzal, hogy az átadás-átvétel dokumentációjában, ha akarják, nézzék meg, ott van benne az a levél, amelyet Bajnai Gordon egyébként nem küldött el azzal, hogy ennek a szétválasztására szükség van. Önök ezt nem tették meg, ezért Pest megyét gyakorlatilag tönkretették, sőt a következőből, ebből a fejlesztési ciklusból is önök hagyták ki szándékosan. Ez óriási hátrányokat okoz, ezt mondom éppen ceglédi képviselőtársam és a többi figyelemfelhívása nyomán. És akkorra, amikorra pedig már egyébként nem terveznek önök ilyen fejlesztési lehetőséget, önök már (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) a cserbenhagyást követték el Pest megyében. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
A mostani tapasztalatokról, a mai működésükről pedig akkor majd a későbbiekben szeretnék szólni, napirend után. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me