SZABÓ ZSOLT

Full text search

SZABÓ ZSOLT
SZABÓ ZSOLT nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Valahogy a számok nem stimmelnek. A kormány számára alapvető fontosságú, hogy olyan programokkal támogassa a családokat, aminek köszönhetően a háztartások energiafelhasználása érzékelhető mennyiségben és mértékben csökken.
A kormány elkötelezett abban is, hogy a lehető legnagyobb mértékben szorítsa vissza a rezsikiadásokat, mind mennyiségben, mind értékben. Ezért indítottuk el az „Otthon melege” programot 2014 szeptemberében. Eddig közel 17 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújtottunk, több mint 85 ezer háztartás energiahatékonyság-javítására.
2015 februárjában - ez éppen a negyedik alprogram - közel 12 milliárd forint értékben az 5-60 lakásos társasházi lakások, lakóépületek tulajdonosait otthonaiknak az energiamegtakarítás szempontjából való felújításában segítettük.
(12.50)
Az idén áprilisban 5 milliárd forinttal kezdődött az a keretösszeg, amely a hatodik alprogramban a hagyományos technológiával épült családi házak energiaracionalizálását fogja segíteni, és ez az érték tovább fog növekedni. A források rendelkezésre állásának függvényében a pályázói kör kiterjesztését a felfüggesztett pályázatok kiírásával, újranyitásával próbáljuk tovább segíteni. A 2016. évi gazdasági növekedés érdekében a szükséges fejlesztéspolitikai intézkedéseknek megfelelően egy kormányhatározattal közel 100 milliárd forintot meghaladó visszatérítendő támogatási rendszert kívánunk elindítani a gazdasági innovációs operatív program keretén belül.
A kormány emellett elkötelezett arra, hogy csökkentse mind a társasházakban, mind a családi házakban élő lakosok kiadását. Köszönöm megtisztelő figyelmét. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me