DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Megérte fél perccel túllépni az időkeretemet, mert azzal kezdte a képviselő asszony, hogy az alapállásunk helyes. (Kunhalmi Ágnes: Nem helyes!) Tehát legalább ezt elismerte két és fél perc után. De ha felelősséggel és hosszú távon gondolkodik, akkor látja, hogy ez az állami fenntartási rendszer lehet az, ami garanciát jelent tényleg egy nehezebb helyzetben lévő diák számára is (Lázár János: Csak és kizárólag!) pontosan a felemelkedésre.
És nyitott kapukat dönget, képviselő asszony, mert ön azt mondja, hogy vannak önkormányzatok, amelyek jól eleresztett önkormányzatok, és van pluszpénzük, és az állami pénzen túl még további pénzt be tudnak rakni abba az iskolába, ami ott van náluk.
Mi úgy gondoljuk, hogy mindenkinek egy alapszintet, az egész országban bárhol él, Kelet-Magyarországon, Nyugat-Magyarországon, kis településen, nagy településen, garantálni kell. (Dúró Dóra: Én is így gondolom! Így van! - Kunhalmi Ágnes: Igen, de ez a szint nagyon alacsony!) De most is megvan a lehetőség, ott van a nemzeti köznevelési rendszerről szóló törvényben a lehetőség, hogy bármely önkormányzat, amelynek többletforrása van (Dúró Dóra: Ez nem csak pénzkérdés!), pluszforrása van, és rá tud még tenni arra, ami az állami intézményfenntartás rendszerében (Dr. Schiffer András: Nem erről van szó, Bence!) át is fog alakulni, mint ahogy elmondtuk már többször, és az a tanulmány egyébként, zárójelet nyitok, amire ön hivatkozott (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), a KLIK létrehozatala után közvetlenül jött létre, és nem éves viszonylatban vizsgálta a működését, tehát - visszatérve a fő vonalra - az önkormányzatoknak most is jogi lehetőségük van többlettel hozzájárulni ehhez. Köszönöm szépen a türelmét, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me