PÓCS JÁNOS

Full text search

PÓCS JÁNOS
PÓCS JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Míg az ellenzéki politikai hisztériakampány szabadon árasztja el a magyar médiát (Derültség az MSZP soraiban.), sajnos kevés szó esik a valóban fontos kérdésekről. (Szávay István: Főleg például a közszolgákról.) Ma Magyarországon az élelmiszer-hamisítás a drogkereskedelem után a második legjelentősebb feketepiaci tevékenység. Ezért a terület hatékony ellenőrzése kiemelkedő fontosságú. Ellenzéki képviselőtársaink emlékeim szerint nem sok figyelmet tulajdonítanak ennek a kérdésnek, hiszen az élelmiszerlánc hatékony ellenőrzését lehetővé tévő költségvetési intézkedésekért jellemzően nem nagyon lelkesednek.
Tisztelt Államtitkár Úr! A legújabb példa, hogy igenis szükség van a költségvetési ráfordításokra, az az, hogy a múlt héten rossz minőségű cseh és szlovák tejtermékeket tiltott ki a Nébih a magyar kiskereskedelemből. Nemrég azonban a nemzetközi figyelem középpontjában is megmutatta a hatóság, hogy a forrásoknak hála ütőképes és hatékony élelmiszerlánc-biztonsági rendszert sikerült felépíteni hazánkban. Az Europol és az Interpol által koordinált, silány minőségű, hamis élelmiszerek felderítésére irányuló Opson V. elnevezésű nemzetközi művelet során a hatóság kiemelkedő teljesítményt nyújtott.
A 2015 novembere és 2016 februárja között zajló akcióban a magyar szakemberek jelentős mennyiségű, élelmiszer-biztonsági szempontból veszélyes terméket foglaltak le a nemzetközi szervezetek elismerését is kivíva ezzel. Megnyugtató, hogy a hatóságok munkája nyomán felderítik és kivonják a forgalom-ból azokat a fogyasztók számára kockázatot jelentő árukat, valamint ártalmatlanítják a lakosság számára veszélyt jelentő termékeket.
Tisztelt Államtitkár Úr! Kérdezem öntől: milyen ma Magyarország helyzete a hamisított élelmiszerek forgalmazása szempontjából (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), milyen intézkedésekkel lehet javítani a felderítés hatékony-sá-gát és növelni a fogyasztók biztonságát. Várom megtisztelő válaszát. Köszönöm, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me