POGÁCSÁS TIBOR

Full text search

POGÁCSÁS TIBOR
POGÁCSÁS TIBOR belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Valóban, a balatoni turizmus átalakulásával, az ideérkező vendégek struktúrájának megváltozásával a kempingek iránt egyre kisebb volt az igény, és így a Siótour, a Zalatour és a Balatontourist is abba a helyzetbe került, hogy a kempingeket fenntartani nem tudta, nemcsak a színvonalát nem tudta emelni, hanem gyakorlatilag azt a színvonalat sem volt képes fenntartani, ami a piacon a megmaradásukat biztosíthatta volna.
Ekkor a tulajdonos megyei önkormányzatok keresték azt a megoldást, hogy hogyan lehetne ezeket a kempingeket megmenteni, vagy pedig hogyan lehetne olyan szakmai befektetőt találni, amely szakmai befektető azoknak a településeknek is segítene, amelyeken ezek az ingatlanok találhatók, hiszen ezek a települések általában nem megfelelő idegenforgalmi infrastruktúrával rendelkeztek. Nyilván egy jó befektetés, egy jól kiépített idegenforgalmi centrum ezeknek a településeknek a turizmusában nagyon sokat segíthetett volna.
Való igaz, hogy Badacsonytomaj város esetében a badacsonyörsi kemping hasonló helyzetben volt. Badacsonytomajban jelenleg is működik kemping, Badacsonytomajban strand is működik, és Balatonszemesen is a kemping így kikerült a megyei önkormányzatok tulajdonából. Ezek nem települési önkormányzati tulajdonban voltak, tehát ilyen értelemben az a megfogalmazás, hogy az önkormányzatok vissza kívánják szerezni - nem az ő tulajdonuk volt, hanem a megyei önkormányzatok tulajdona volt.
Sem a balatonszemesi, sem a badacsonytomaji önkormányzat nem nyújtott be olyan programot, olyan elképzelést, hogy mit is szeretne ezekkel a kempingekkel létrehozni. Egyszerűen megfogalmazódik, Badacsonytomaj részéről fogalmazódott meg egyébként írásban egy kérelem 300 millió forint értékben, hogy ennyiért talán vissza tudná vásárolni a kempinget. Én úgy gondolom, ha megfelelő programot dolgoznak ki, és ennek hitelfelvételi kérelemmel és hitellel nekifognak, akkor képesek lesznek ezeket a kempingeket az idegenforgalom hasznára fordítani. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me