KORÓZS LAJOS

Full text search

KORÓZS LAJOS
KORÓZS LAJOS (MSZP) (Felhajtott laptopja hátlapján a „0,9%” felirat olvasható.): Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Matolcsy György, Orbán Viktor jobbkeze lebukott. Lebukott, hiszen a szocialisták által kiperelt dokumentumok alapján egyértelművé vált, hogy több alapítványba mindösszesen 266 milliárd forintot könyveltek szét, és ezeknek a pénzeknek a nagy részét el akarták lopni.
Gyalázat ez az egész. Azt gondolom, hogy az épületet magát már nem is lehet a Magyar Nemzeti Banknak nevezni, az a bűnözők rezidenciája. Aközben lopnak el százmilliárd forintokat, miközben 0,9 százalékos nyugdíjemelést állítottak be az Országgyűléshez benyújtott jövő évi költségvetésbe.
Nem kell fejszámolónak lenni ahhoz, hogy lássuk: 900 ezer nyugdíjas él ma a létminimum alatt abból a 2,7 millió nyugdíjasból, akik minden hónapban várják, hogy lesz esélyük talán egy boldogabb hónapra vagy egy boldogabb évre. Ebből a költségvetésből az látszik, hogy aki az idén nyomorult volt, az jövőre is az lesz, aki szűkölködött ebben az évben, az jövőre is szűkölködni fog.
Ha a nyugdíjak egészét nézzük, még 1000 forintra sem jön ki jövő évben egy hónapnyi emelés. De ha megnézzük azokat a nyugdíjszerű ellátásokat, amelyek ma a nyugdíjak rovatán kifizetésre kerülnek, akkor azt gondolom, hogy kimondani is szégyen, hogy egy házastársi pótlék átlagos emelése a jövő évben 140 forint lesz, a rokkantsági járadék átlagos emelése 310 forint lesz, egy baleseti járadékos mintegy 235 forintra számíthat; egy mezőgazdasági járadékos 745 forintra, egy árvaellátásban részesülő mindösszesen 340 forintra. Hangsúlyozom, átlagosan.
Államtitkár Úr! Ön mire költené ezt a 266 milliárd forintot? Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban. - Gőgös Zoltán közbeszól.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me