DR. NAGY ISTVÁN

Full text search

DR. NAGY ISTVÁN
DR. NAGY ISTVÁN földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Kedves Képviselőtársam! Hogy ki kivel kávézik, azt hiszem, ez ebben az esetben a politika legendagyártásának egyik folyamata lett. Azt meg, hogy miről beszéltek, Bitay és Mészáros urak majd nyilván elmondják. Bitay államtitkár úr ezt nyilatkozta is.
Ugyanakkor azzal nagyon komolyan szeretnék foglalkozni, amit e találkozó következtében teljesen hamisan, azt kell mondani, hogy hazug módon állítanak és próbálnak előtérbe helyezni. A tények ugyanis a következők, és nagyon szeretném, ha ezt figyelembe vennék. Az atlatszo.hu valótlanul állította, hogy Mészáros Lőrinc és Bitay Márton államtitkár földügyekről egyeztettek volna. A portál azt sugalmazta, mintha összefüggés lenne rövid és véletlenszerű találkozójuk és aközött, hogy a Mészáros Lőrinc haszonbérletében lévő földeket a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet aznap kiemelte volna az értékesítendő birtoktestek köréből.
Mindebből egy szó sem igaz! Ugyanis az NFA a 2016. május 19-i árveréseket pusztán technikai okok miatt átütemezte 2016. május 30-ára. A sajtóban megjelent spekulációkkal ellentétben tehát a visszavont területek mindegyike kalapács alá kerül. Az NFA és a földárverések lebonyolításában közreműködő kormányhivatalok észlelték, hogy egyes hirdetmények közzététele és a tervezett árverési napok között nem telik el a törvényben előírt 30 nap, így a liciteket későbbi időpontra kellett átütemezni. Országosan összesen 699 darab földrészlet vonatkozásában módosította az árverés napját az NFA. Kérem válaszom tudomásulvételét. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me