IKOTITY ISTVÁN

Full text search

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Köszönöm, elnök úr, a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! A múlt héten Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztertől kérdeztem meg, személyesen milyen szerepet játszott régi kedves ismerőse és üzlettársa kaszinókhoz jutásában. A kilencedik magyar kaszinót ugyanis Győrben nyitják meg, a Treff-Klub nevezetű cég, amelynek ügyvezetője Kruppa Zsolt, Seszták Miklós miniszter régi kisvárdai barátja. A cég tulajdonosa pedig Rákosfalvy Zoltán ügyvéd, aki többek között a győri fideszes önkormányzat ügyeit is intézi.
Elmondtam azt is, hogy ahogy korábban Andy Vajna vagy Szima Gábor kormányközeli kaszinócézároknak sem volt semmilyen szerencsejáték-működ-te-téssel kapcsolatos tapasztalata, úgy Seszták Miklós barátjának sincs ilyen. Hogy lehet az, hogy bárki, aki kaszinót üzemeltet Magyarországon, korábban semmilyen hasonló tevékenységet nem végzett? Most mégis ők gazdagodhatnak, többek között a szerencsejáték-függők kárára.
A kaszinóipar milliárdos haszonnal kecsegtet, csak a tavalyi évben rekordszámú látogató fordult meg a kaszinókban: 1,2 millió főről beszélünk, akik akár 180 milliárd forintnyi rekordbevételt is generálhattak. Az ajándékba kapott kaszinók után ajándékba kapott adózás is dukál, csupán az összforgalom néhány százalékát kell befizetniük a költségvetésbe, sőt a kaszinótulajdonosokat nem ellenőrzi a NAV sem rendszeresen, őket még az online pénztárgéprendszerbe sem kötik be.
Tisztelt Államtitkár Úr! Seszták Miklóst hiába kérdeztük, hogy milyen szerepet játszott jó barátja kaszinókhoz jutásában, azzal próbált védekezni, hogy a barátja nem a cég tulajdonosa, csak ügyvezetője, így fizikailag kizárt, hogy ő kapta volna a kaszinót. Ez nyilvánvalóan csak jogászkodás, terelés, illetve válaszában a Nemzetgazdasági Minisztériumra mutogatott, amelyik a koncessziót osztja. Ezért fordulunk önhöz: miért kapott a Seszták Miklós barátja vezette cég kaszinót? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) Vagy pusztán a véletlen műve, hogy Andy Vajna és Szima Gábor után Seszták Miklós jó barátja is kaszinót kaphat és milliárdos üzletet bonyolíthat? Semmilyen tapasztalat nem kell - elég, hogyha valaki jó haver? Várom válaszát. (Taps a függetlenek padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me