TUKACS ISTVÁN

Full text search

TUKACS ISTVÁN
TUKACS ISTVÁN (MSZP): Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Jól látja, azokat a kérdéseket szeretnénk feltenni ma folyamatosan, hogy 266 milliárdot mire költene el, például az egészségügyben, oktatásban vagy a szociális szférában. Matolcsy György az általunk kiperelt iratok alapján 266 milliárd forintot eltüntetett a költségvetés elől azért, hogy ezt rokonoknak és barátoknak ossza szét. 266 milliárd iszonyú sok pénz. És ha ön azt állítja, hogy a kormánynak nincs ráhatása és befolyása a Magyar Nemzeti Bank ügyeire, akkor én azt mondom, hogy de igen, van. Ha ideje engedi és találkozik vele, kérdezze meg Varga Mihály miniszter urat, szavazott-e a Magyar Nemzeti Bank mint Zrt. közgyűlésén a bank gazdálkodásáról. Hiszen az állam a százszázalékos tulajdonos. Az a meglepő válaszom van előre, államtitkár úr, hogy igen. Tehát akkor ne állítson olyat, hogy önöknek erre nincs semmiféle hatása, mert van. Ennek a 266 milliárdnak a költségvetésben van a helye.
És hogy mire lehetne költeni? Hát, például teljesíteni lehetne az egészségügyi dolgozók követelését, hogy most azonnal 50 százalék béremelés kellene első lépésben, mert ez oldaná a méltánytalan viszonyokat, és nem keresne egy szakdolgozó 120 ezer forint bruttót 1400 forint fizetésemeléssel. Oldaná azt a méltatlan helyzetet, hogy a hálapénz megmérgezi orvos és orvos, orvos és beteg viszonyát. Haza-csá-bíthatná azokat, akik külföldön keresik a boldogulást, mert nem tudnak megélni Magyarországon.
Tisztelt Államtitkár Úr! Kíváncsian várom a válaszát, hogy miért nem intézkedtek arról, hogy a költségvetés költhessen ennyi pénzt és miért nem ezt a célt választják. Elnök úr, köszönöm a lehetőséget. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me