HORNUNG ÁGNES ANNA

Full text search

HORNUNG ÁGNES ANNA
HORNUNG ÁGNES ANNA nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Röviden szeretnék csak reagálni az elhangzottakra. Teljes lelki nyugalommal tudom azt mondani, hogy ez a törvényjavaslat ténylegesen pozitív célokat szolgál. Egyrészt a hitelezésösztönzés elősegítése érdekében történtek azok a módosítások, amelyek a Tpt.-módosítást tartalmazzák. Az etikus biztosítással kapcsolatos szabályok az ügyfélvédelmi rendelkezések tisztázását segítik elő, azt mutatják, hogy azok az ügyfelek, akik biztosítást kötnek, megfelelő információ birtokában és megfelelő alapokra helyezve tudják meghozni ezeket a döntéseiket.
A tőzsde esetén nem a tulajdonlás kérdésével foglalkozunk, hanem azzal foglalkozunk, hogy magát a tőzsdét szeretnénk fellendíteni, ezt megint csak piaci, illetve technikai szempontból próbáljuk előmozdítani. Ezek a módosítások, amelyek a jelen törvényjavaslatban vannak, alapvetően a kkv-hitelezés előmozdítását célozzák, azaz lehetővé teszik a kis- és középvállalkozásoknak azt, hogy különböző, már szélesebb hitelportfólió mentén tudjanak kölcsönhöz jutni, azaz ne csak hitelt, hanem esetlegesen tőkefinanszírozást is igénybe tudjanak venni. Ezek olyan gátak, amelyeket számos nemzetközi intézmény is megfogalmazott Magyarországgal szemben kritikaként, tehát ezekre próbáltunk reagálni.
A nyugdíjbiztosítást, illetve az önkéntes nyugdíjpénztárakat érintő módosítások pedig azt a célt szolgálják, pontosan e pénztárak működésének az elősegítését szeretnénk ezekkel biztosítani, tehát azt, hogy akiknek ott van még saját döntésük alapján esetlegesen megtakarításuk, azt igénybe tudják venni, fel tudják használni.
Én azt gondolom, és ezért szeretném kérni a tisztelt Országgyűlést, hogy ezt a törvényjavaslatot támogassák majd szavazataikkal a zárószavazás során, hiszen ezek olyan technikai módosítások, amelyek egyrészt a hitelezés elősegítését, másrészt a tiszta szabályozást, illetve az EU-jogharmonizációt szolgálják. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me