MAGYAR ZOLTÁN,

Full text search

MAGYAR ZOLTÁN,
MAGYAR ZOLTÁN, a Jobbik képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Államtitkár Úr! Egyetértünk a javaslattal, ezt már a bizottsági ülésen is elmondtuk, mind a két fő elemét el tudjuk fogadni, mind azt, ami a Nébihre vonatkozik, mind pedig azt, ami a maximális hektáronkénti mennyiségre vonatkozik. Úgy gondoljuk, hogy életszerű javaslat, ugyanakkor azt azért el kell mondani, hogy ennél jóval többet vártak a magyar szőlészek és borászok azzal a problémakörrel kapcsolatban, hogy meg tudjuk őket védeni az olcsó külföldi és gyakran silány minőségű konkurenciától, és ezeket a további javaslatokat még továbbra is várjuk, mind mi, mind pedig az érintettek.
Azért az a követeléscsomag, ami a tavalyi évben a tüntetéseken elhangzott, amit a szőlészek, borászok hívtak életre, ott azért jóval több követelés volt ennél, és azt hiszem, hogy abból még bőven lehetett volna szemezgetni, hogy érdemi előrelépéseket érjünk el ezen a területen.
Az a kevés, ami most megtörtént, az tehát pozitív, azt azonban én is el akarom mondani, hogy ezt a fajta megoldást, hogy megint visszaéltek az egyéni képviselői indítvány adta előnyökkel, ezt én sem tartom helyesnek. Értem én, hogy ahhoz, hogy a szüret előtt ez még életbe lépjen, most kapkodva ez a megoldás volt erre a legmegfelelőbb, de hát ettől még benyújthatták volna ezt korábban is, akkor ezt egy normális menetben is tudtuk volna tárgyalni. De ez azért annyira nem befolyásolja a döntésünket, hogy ne szavazzuk meg, de kritikaként el kellett mondanom. Köszönöm a lehetőséget, elnök úr. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me