BURÁNY SÁNDOR

Full text search

BURÁNY SÁNDOR
BURÁNY SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Hát, akkor haladjunk, alelnök úr! Szeretném öntől is megkérdezni, ha Matolcsy György ma már nem ért rá, hogy tisztességesnek tartja-e ön, hogy a Magyar Nemzeti Bank alapítványai a közbeszerzési eljárások mellőzésével költötték, herdálták el milliárdszámra a közpénzeket, annak ellenére, hogy egyébként ezt jogszabály is ilyen értékhatároknál előírja. Tisztességesnek tartja-e, alelnök úr, hogy Matolcsy György az alapítványok révén súlyos milliárdokkal tömte ki unokatestvérének, Szemerey Tamásnak Növekedési Hitelbankját?
Tisztességesnek tartja-e, alelnök úr, hogy ez a bank aztán meghálálta ezeket a közpénzeket, így például magának a jegybankelnök fiának bútorgyárvásárlásra 405 millió forintnyi hitelt folyósított? Tisztességesnek tartja-e, alelnök úr, azt a tényt, hogy Száraz Istvánnak, aki szintén rokona Matolcsy Ádámnak, illetve Szemerey Tamásnak, médiavásárlás címén 500 millió forintot adtak? Tisztességesnek tartja-e, alelnök úr, hogy egyébként Szemerey Tamás mint bankelnök Szemerey Tamás vállalkozót az érdekeltségein keresztül több milliárd forintnyi hitelhez juttatta?
Tisztelt Alelnök Úr! Ismerjük az önök eddigi gyakorlatát, maga a jegybankelnök úr is megpróbált mellébeszélni az elmúlt heti ülésen. Most önön a sor. Azt szeretném, ha nem beszélne mellé, és válaszolna arra az egyszerű kérdésre, hogy mindezeket tisztességesnek tartja-e. Várom válaszát. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me