DR. NAGY MÁRTON,

Full text search

DR. NAGY MÁRTON,
DR. NAGY MÁRTON, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselők! Én azt gondolom, hogy a felvetése első részére reagálva többször elhangzott az, hogy az Alkotmánybíróság döntése egy teljesen új helyzetet eredményezett, mondjuk úgy, hogy tiszta víz került a pohárba, ennek következtében ki is adták és ki is adják az összes információt az alapítványok működéséről, ebből adódóan az átláthatóság nem egy kérdés, hanem egy szükséges döntés. (Dr. Bárándy Gergely: Ebből látszik a baj!)
Ami a közbeszerzést illeti, itt is azt gondolom, hogy az Alkotmánybíróság döntése után nagyon világos lett a kép, az alapítványok indítványozták a közbeszerzés alá tartozásnak a kérdését a hatóságoknál, és azt gondolják az alapítványok a tájékoztatásuk alapján, hogy a jövőben ennek mentén fognak eljárni.
Ami az egyedi ügyleteket illeti, én azt gondolom, hogy az ön által felvetett kérdések egyrészt az alapítványok működését, másrészről pedig a bankok működését takarják. Én a növekedési hitelprogram kapcsán, ami részben hozzám is kötődik, hiszen 2013 végén én voltam, aki operatíve az elnök úr döntése után, illetve a monetáris tanács döntése után összeraktam ezt a programot, rengeteg hitelszerződéssel találkoztunk, több mint 30 ezer vállalat kapott pénzt a növekedési hitelprogram kapcsán. Egyetlenegy esetben sem kérdeztük meg, hogy a bankok mi alapján döntöttek a növekedési hitelprogramban a folyósításról, ezt a terméktájékoztató szabályozza. A terméktájékoztató a Nemzeti Bank honlapján fellelhető. Ha az abban lévő kritériumok teljesülnek, ebben az esetben ez, azt gondolom, hogy a jogszabályi előírásoknak megfelel. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me