FARKAS GERGELY

Full text search

FARKAS GERGELY
FARKAS GERGELY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Nagyon sok mindenről beszélt, a lényegről nem. Arról nem beszélt, hogy több tízezer olyan fiatal van, aki megfelelő tudással rendelkezik, és anyagi lehetőségek híján, a család egzisztenciális körülményei között nem tud bejutni a felsőoktatásba, nem tudja megfizetni a tandíjat, az önköltséges képzés költségeit és egyéb olyan terheket, ami a felsőoktatásban tanulókat terheli.
Ha önöknek ezek a fiatalok fontosak lennének, akkor arról beszélt volna, hogy tíz év után végre emelni fogják a tanulmányi ösztöndíjakat, hogy önök emelni fogják a szociális ösztöndíjakat, hogy kollégiumokat fognak építeni vagy rendbe hozni, mert tudjuk, hogy mekkora probléma egyetemi városokban kollégiumokba bekerülni, és az albérleteket nem tudják megfizetni a fiatalok; ön arról beszélt volna, hogy a felsőoktatásba járók után is támogatják a családi pótléknak a kiterjesztését; ön ezekről beszélt volna, ehelyett félrebeszélt, magyarázott (Dr. Rétvári Bence: Gyed extra!), és ezeket az embereket, ezeket a fiatalokat pedig cserben hagyják, és nagyon sok fiatal ezért kényszerül elvándorolni.
Szégyellje magát, államtitkár úr! Nem tudom elfogadni ezt a választ. (Taps a Jobbik soraiban. - Zaj, felzúdulás a kormánypártok soraiban. - Dr. Rétvári Bence: Nem lesz ez egy kicsit radikális?)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me