DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Tisztelt Frakcióvezető Úr! Részben említettük a népszavazás kérdését, illetve azt a témakört, amiről népszavazás lesz. A kormány ragaszkodik ahhoz, hogy ne lehessen megkerülni a nemzeti parlamenteket és az állampolgárok véleményét akkor, amikor arról születik döntés, hogy kivel élünk együtt. Ezért döntött a kényszerbetelepítés elleni népszavazás mellett. Ez az egyetlen eszköz arra, hogy elutasítsuk a jogtalan és veszélyes brüsszeli terveket, amelyek egyébként hasonlatosak ahhoz, amiket az ön által említett üzletember is papírra vetett.
Bár a magyar baloldal több kísérletet tett arra, hogy megtorpedózza a népszavazási kezdeményezést, az államfő remélhetőleg mihamarabb kiírja a népszavazást. Erre azért is nagy szükség van, mert a kényszerbetelepítés kérdése várhatóan a következő uniós csúcson is napirendre kerül. Nem mellékes tény, hogy az ehhez hasonlóan kiemelt ügyekben korábban is népszavazáson döntöttek a magyarok, elég, ha csak a NATO-népszavazásra és az uniós népszavazásra gondolunk. A kormány addig is tájékoztató kampányt indított a népszavazással kapcsolatban, mert szeretnénk, ha minden magyar állampolgár értesülne a referendumról. Szeretnénk, ha tudnák, hogy a népszavazással lehet erőteljes üzenetet küldeni arról, hogy szeretnénk, ha a továbbiakban is mi magunk dönthetnénk a saját jövőnkről.
Tisztelt Ház! Brüsszellel szemben mi nem gondoljuk azt, hogy a kötelező kvóta és kényszerbetelepítés bármilyen problémát megoldana. Épp ellenkezőleg: még több problémát hoz létre, miközben egyet sem old meg - még egy indok arra, hogy nemet mondjunk rá. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me