KONTRÁT KÁROLY

Full text search

KONTRÁT KÁROLY
KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A március 22-i brutális brüsszeli terrortámadás után világosan látszott, hogy azok az eszközök, amelyek a magyar hatóságok rendelkezésére állnak a terrorizmus elleni küzdelemben, nem elégségesek, ezért a kormány már a másnapi ülésén, március 23-án döntött egy terrorizmus elleni törvénycsomag kidolgozásáról. Ez a törvényjavaslat, ez a törvénycsomag kidolgozása során minden olyan eszközt figyelembe vett, amely szolgálja Magyarország, a magyar emberek biztonságát, és ezt a javaslatba teljes mértékben beépítette a Belügyminisztérium, aki a kormány képviseletében a javaslatot elkészítette és képviselte.
Ön is utalt rá, tisztelt képviselő úr, hogy többfordulós egyeztetés előzte meg a törvényjavaslat benyújtását. Ezen mind az öt parlamenti párt képviselői jelen voltak, és a belügyminiszter úr az egyeztetés során arra törekedett, hogy a cél érdekében azokat a javaslatokat, amelyek a biztonságot, a magyar emberek biztonságát, Magyarország biztonságát szolgálják, azokat beépítse és elfogadja a törvényjavaslatban. Így is történt, és szeretnék még egyszer az időrendre is utalni, hogy a brüsszeli terrortámadás március 22-én történt, és 23-án született meg a döntés a törvénycsomag elkészítéséről, és ezt követően tárgyalta meg a kormány. Tehát azt a javaslatot nyújtottuk be a tisztelt Ház elé, amelyet az öt parlamenti párt támogatott.
Tisztelt Képviselő Úr! Ez a javaslat jelenleg a törvényalkotási bizottsági tárgyalására vár. A törvényalkotási bizottsági tárgyalást követően fog megtörténni ennek a törvényjavaslatnak a második körös vitája itt a tisztelt Ház előtt, ezt követően (Az elnök csenget.) kerül sor a módosító indítványokkal kapcsolatos szavazásra, majd pedig a zárószavazásra.
Tisztelt Képviselő Úr! Szeretném önt tájékoztatni arról, hogy tudomásunk szerint olyan technikai módosítások elképzelhetők, amelyek még inkább szolgálják a biztonságot, a terrorizmus elleni hatékony küzdelmet, és nem tudunk olyan javaslatról, amely meghiúsítaná ennek a törvényjavaslatnak, törvénycsomagnak az elfogadását.
Úgyhogy, tisztelt képviselő úr, ami a hatalmi harccal kapcsolatos megállapításait tartalmazza, azzal kapcsolatban szeretném elmondani, hogy azok minden alapot nélkülöznek. A kormánynak az a célja, hogy olyan törvényjavaslat kerüljön elfogadásra, amely a magyar emberek, Magyarország biztonságát szolgálja. Úgy gondolom, hogy minden esély megvan arra, hogy ennek a javaslatnak az elfogadása megtörténjen. Arra kérem önt, hogy az itt megfogalmazott, rossz információkon alapuló indulatai helyett ön és a frakciója a jövőben is a TAB-on, illetőleg a második körös vitán, majd a módosító indítványokkal kapcsolatos döntésen és a zárószavazáson is támogassa ezt a nagyon fontos javaslatot. Abban bízunk, hogy ennek a javaslatnak az elfogadása hozzájárul ahhoz, hogy a magyar emberek Magyarországon nagyobb biztonságban legyenek, a terrorizmus elleni küzdelem eredményes legyen, és a megelőzés - ezt szeretném aláhúzni: a megelőzés - eredményes legyen, hiszen az a célunk, hogy egyetlen terrorcselekményt se kövessenek el Magyarországon. De ehhez nemcsak a törvényjavaslat elfogadása szükséges, hanem ehhez források kellenek, ehhez személyi feltételek, tárgyi feltételek, anyagi eszközök kellenek. Bízunk abban, hogy ezeknek a megteremtésében is támogatja a kormányt az ön frakciója.
Köszönöm szépen. Bízom az önök támogatásában. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me