SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Személyes érintettség miatt kértem szót Pócs János képviselőtársunk azonnali kérdése kapcsán. Elsőként is, az elnök úr jelezte azt, hogy jelezni fogja a házelnöknek azt, hogy jogosulatlanul mutattam fel bármit, és úgy illusztráltam, hogy nem volt rá engedélyem.
(17.20)
Az lenne a kérésem, hogy a Házbizottság legyen szíves, Pócs úr eljárásával együtt tárgyalja meg, hiszen a múlt héten ugyanezt csinálta, és malomképeket mutogatott itt fejjel lefelé tartva. Egyébként szélesebb az alja, üzenem Pócs úrnak, a malomnak.
Ugyanakkor azt is jelezni szeretném az ügyrendimben, hogy az azonnali kérdés kategóriában a Házszabály világosan fogalmaz, a kormány ügyében lehet kérdezni, és nem pedig arra kell használni, hogy különböző ellenzéki képviselőket hogy lehet besározni. A Házszabály erre nem nagyon teremt teret, tehát elég rugalmasan van érintve.
A harmadik részben pedig el szeretném mondani, hogy azért lenne nagyon-nagyon szükség arra, hogy eltűnjenek a politikai palettáról, mert ezzel a politikai kultúrával, amit Pócs úr képvisel, soha az életben nem lesz tisztességes párbeszéd a parlamentben, és nem fog megváltozni úgy a politikai kultúra, amire szükség lenne a XXI. században Magyarországon.
És akkor a személyes érintettséget illetően még annyit szerettem volna elmondani, hogy nagyjából a szemenszedett hazugság kategória az, amit elmondanak, nyilvánvalóan az is, amit az államtitkár úr is elmondott. Ezért baj az, ha valaki nem ért a saját szakterületéhez, mert amit mondott, hogy nem pályáztunk utána turisztikai célra; igen, ez azért van, mert kizárták az 5 ezer fő fölötti településeket a kormányváltást követően, és nem lehetett új pályázatot benyújtani addig, ameddig le nem zárt pályázat létezik, tehát ezért nem lehetett. De megkerestem, a Fidesz-kormányzás idején 2012-ben az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség utasította el azt a pályázatunkat, amelyben egyértelműen megneveztük azt, hogy össze fog dőlni a malom, és nagyon nagy szükség lenne rá. Tehát az önök kormányzása idején nem támogatták.
Annyit még hadd mondjak el, csakis a Pócs úr által elmondottakra, hogy Túrkeve város önkormányzata fideszes vezetésű, ennek ellenére megvan az együttműködés a helyzet kezelésére, és egy jó együttműködés van azért, hogy ezt a helyzetet kezelni tudjuk. Minden mást pedig majd a bíróságon rendezünk Pócs úrral. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me