NYITRAI ZSOLT

Full text search

NYITRAI ZSOLT
NYITRAI ZSOLT (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! Azt gondolom, hogy az előttünk fekvő anyag egy nagyon fontos előterjesztés, egy nemzetközi megállapodás törvényben történő kihirdetése, amit reményeink szerint minden országgyűlési képviselő, minden frakció tud támogatni itt a Házban.
Azt gondolom, hogy nagyon jó irány a kormánynak az a törekvése, mely szerint erősíteni kívánja az ENSZ-intézmények jelenlétét Magyarországon, valamint azt is erősíteni kívánja, hogy Magyarország a nemzetközi szervezeteknek egy befogadó központjává váljon Európában. Amennyiben ez megvalósul, és az Országgyűlés is támogatni tudja, akkor ez mindenképpen egy komoly siker, komoly siker Magyarország számára és komoly siker az egészségügyi ágazat számára is. Azt gondolom, hogy egy ilyen nemzetközi központ Budapestre jövetele mindenképpen emeli és erősíti Magyarország presztízsét, hiszen ez egy komoly elismerés. Olyan elismerés, amit kaptunk már korábban a menekültügy vagy az élelmezésügy tekintetében, nevezetesen, hogy az Egészségügyi Világszervezet, amely a globális egészségügy irányításával és koordinációjával foglalkozik, ilyen erős stratégiai partnerként számol Magyarországgal és számol Budapesttel.
Úgyhogy szeretnék gratulálni Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter úrnak és csapatának, hogy tető alá tudták hozni ezt a megállapodást, és azt kívánom, hogy minél több ilyen előterjesztést tárgyaljunk majd az elkövetkező időszakban. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me