SZIJJÁRTÓ PÉTER

Full text search

SZIJJÁRTÓ PÉTER
SZIJJÁRTÓ PÉTER külgazdasági és külügyminiszter: Köszönöm a szót, tisztelt elnök úr. Hálás vagyok azoknak a képviselőtársaimnak, akik folyamatosan próbálják segíteni a munkámat itt a parlamentben. Szeretném önöknek megköszönni a támogató hozzászólásokat mind kormánypárti, mind ellenzéki oldalról. Azt gondolom, hogy azok a szempontok, amelyeket a képviselő hölgyek és urak voltak kedvesek felvetni, azok mind méltányolandó és megfontolandó szempontok.
Mi természetesen, amikor pénzügyi támogatást adunk egy ilyen szakosított intézmény Budapestre hozásához - mondom ezt a Jobbik vezérszónokának -, azt mi munkahelyteremtési szempontból tudjuk a külügyi, külgazdasági intézményrendszerben elbírálni, tehát hogy az egészségügyi költségvetés milyen forrásokat mozgósít, milyen célok támogatására, azok a munkahelyteremtési forrásokkal nincsenek összefüggésben. Ugyanakkor egyetértek a szocialista párti megszólalókkal is abban, hogy nyilvánvalóan egy ilyen, egészségüggyel foglalkozó világszervezet központjának budapesti megjelenése úgy általában a magyar egészségügyre ráirányítja a figyelmet, és különböző modernizációs folyamatokat el tud indítani.
Örömmel veszem azt, hogy vannak olyan ügyek, amelyek egyértelműen nemzeti érdekeket szolgálnak, és a parlament minden képviselettel rendelkező pártjának támogatását élvezik. Nem vagyok abban biztos, hogy a következő napirendi pontnál is ugyanezt a mondatot majd a vita végén elmondhatjuk.
Köszönöm szépen a támogatást és köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me