VANTARA GYULA

Full text search

VANTARA GYULA
VANTARA GYULA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Hegedűs Lorántné képviselő asszonynak, illetve Ikotity képviselő úrnak a felújított kastélyok hasznosításával kapcsolatban szeretnék rövid információkkal szolgálni. A kormány a hazai kulturális örökség megőrzése és bemutatása céljából elindította a műtárgyprogramot, amelyet az 1484/2015. kormányhatározat szabályoz. A határozat értelmében a közgyűjteményekben őrzött, a nemzeti vagyon részét képező kulturális javakat a látogatók számára elérhetővé kell tenni. Tehát a hasznosításnak egyfajta formáját, azt hiszem, tapasztalhatjuk.
A határozat rögzíti továbbá, hogy a nemzeti kastélyprogramhoz illeszkedően készüljön a műtárgyprogramhoz intézkedési és ütemterv ezek bemutatására és további kibővítésére. Ugyancsak egy, az 1977/2015. kormányhatározat előírt a kastély- és várprogram projektjeit érintő hasznosítási programokra egy olyan intézkedést, hogy mutassák be a műemlék környezetében található szálláshelyeket is.
(Az elnöki széket Sneider Tamás,
az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Az árakkal kapcsolatban pedig: képviselő asszony szakember és tudja, hogy a felújítások, különösen a várkastélyok felújításának költségeit nehéz tervezői szinten is előre becsülni. Nem az ön által említett árazási módról beszélek, hanem normál állapotról. Tehát műemléki új megjelenések, vakolat után, vakolat alatti állapotokról beszélek. Az egyik legnehezebb program egy felújítási program keretén belül megbecsülni azok költségét.
Köszönöm a figyelmüket. (Dr. Aradszki András tapsol.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me