MANNINGER JENŐ,

Full text search

MANNINGER JENŐ,
MANNINGER JENŐ, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A nemzetközi vasúti árufuvarozásról szóló megállapodás - amit SZMGSZ-nek hívunk - mellékletének éves módosítását a nemzetközi szerződésekkel kapcsolatos eljárásokról szóló törvény alapján kell törvényben kihirdetni. A 2015. évi változások az SZMGSZ és a mellékletei tartalmát jelentősen, érdemi módon érintették, így ismételten szükségessé vált az egységes szerkezetben történő kihirdetés, amely egyúttal már tartalmazza a 2016. évi módosításokat is.
Államtitkár úr expozéjában már említette, hogy a 2015. évi módosítások a megállapodás mely területeit érintik. A módosítások kihirdetésével a Magyarországon működő, nemzetközi fuvarozásban részt vevő vasúttársaságok a jövőben egyszerűbben tudják alkalmazni a megállapodásban foglaltakat az áruk közvetlen nemzetközi forgalmában, a tagállamok vasúti vonalain végzett fuvarozások esetében.
Mindenképpen szükséges és elengedhetetlen, hogy az SZMGSZ-ben Magyarország részes fél legyen a keleti irányú vasúti árufuvarozás végzéséhez, mivel a keleti irányú áruszállítás szabályait, előírásait tartalmazza részletesen. A megállapodás és a mellékletek kihirdetése pedig szükséges ahhoz, hogy a hazánkban működő, illetve a nemzetközi fuvarozásban részt vevő vasúttársaságok sikeresen és zavartalanul végezzék tevékenységüket. Kérem ezért a tisztelt Országgyűlést, hogy támogassák a törvényjavaslatot. Köszönöm figyelmüket.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me