DR. HÖRCSIK RICHÁRD

Full text search

DR. HÖRCSIK RICHÁRD
DR. HÖRCSIK RICHÁRD (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Jelenleg az Országgyűlés előtt fekszik egy országgyűlési határozati javaslat, Schiffer András képviselőtársam jegyzésében. Erről a javaslatról vitázunk.
Lelki szemeim előtt, ahogy hallgattam a vitában részt vevőket, kvázi megelőlegezzük azt a vitát, amit majd a Magyar Országgyűlés fog reményünk szerint egy-két-három-öt hónap múlva, ki tudja, hogy mikor érnek véget a tárgyalások, lefolytatni, a TTIP ratifikálásáról szóló vitát. Gyakorlatilag pedig elébe mentünk a dolgoknak, holott azzal kell foglalkoznunk, ami a mostani feladatunk. Jelesül azzal, hogy ezt a határozati javaslatot természetesen olyan formába kell hozni, amit a jogászok szerint átfésülve országgyűlési határozati javaslatként tudunk elfogadni.
Azonban szeretném megnyugtatni képviselőtársaimat, hogy itt szó sincs kettős beszédről. (Dr. Schiffer András: Dehogynem! Most is azt csinálod!) Bocsánat, képviselő úr! (Az elnök csenget.) Szijjártó miniszter úr expozéjából számomra, amikor azt mondta, hogy az irány jó, egyértelműen az derül ki, szó sincs arról, hogy feladnánk a GMO-t; szó sincs arról, hogy feladnánk a nemzeti parlamentek ratifikációjának a lehetőségét. Tehát itt azok a fékek gyakorlatilag be vannak építve, amik azt eredményezik, hogy a majdani vitában a magyar parlament, ha az nem felel meg a magyar gazdaságnak, akkor nem fogja támogatni, nem fogja ratifikálni.
(13.50)
Megint megelőlegezünk, tisztelt képviselőtársaim, egy olyan vitát, amit majd akkor kell lefolytatni, amikor odaérünk annak a napirendi pontnak a tárgyalásához. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me