DR. HÖRCSIK RICHÁRD

Full text search

DR. HÖRCSIK RICHÁRD
DR. HÖRCSIK RICHÁRD (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Gyöngyösi Márton képviselő úr állítja, hogy késésben vagyunk. Hadd kérdezzem meg, hogy mihez képest. Tudniillik a tárgyalások a feléig sem értek, és a megnyitott dossziék fele még nincs megtárgyalva. (Gyöngyösi Márton: A CETA-t lezárták!) Én a TTIP-ről beszélek, tisztelt képviselőtársam! (Gyöngyösi Márton: A határozat nem arról szól! - Dr. Szél Bernadett: De a határozat nem erről szól! - Zaj. - Az elnök csenget.)
A másik kérdés, amit Szél Bernadett képviselőtársam úgy tett fel, hogy mikor érkezik el az a pillanat, amikor a magyar félnek fel kell állnia a tárgyalóasztaltól és ott kell hagyni, mondván, hogy köszönjük szépen. Itt van egy filozófiai különbség, úgy érzem, hiszen önök azt mondják, hogy most érkezett el a pillanat, megfelelő információink vannak ahhoz, hogy ezt megtegyük. A magyar kormány viszont azt mondja, hogy egy hídon akkor kell átmennünk, amikor odaérünk, vagyis a tárgyalások folytatása - bocsánat - nem azt jelenti, hogy mi elfogadjuk. Nézzük végig, fejezzük be a tárgyalást, és akkor tudjuk igazán mérlegelni (Apáti István: Maszatolás!), hogy a magyar érdekeknek megfelel-e vagy sem. Ez egy filozófiai kérdés. (Apáti István: Fenyegetés!)
Gyöngyösi képviselőtársamnak szeretném említeni, hogy nincs kérdés a magyar kormány elkötelezettségéről (Apáti István: Milyen irányban?), a nemzeti szuverenitás ügyében. Hogy mikor mondjuk ki ezt, ez egy másik kérdés. Úgy hiszem, hogy az a megfelelő felelős kormányzati álláspont, hogyha a tárgyalóasztalnál ott vannak, részt veszünk benne, és szövetségeseket kerítünk ahhoz (Apáti István: Ha a Viktor megengedi!), hogy megpróbáljuk megváltoztatni (Szilágyi György: Ha a Viktor megengedi, akkor!) nemcsak magunk, hanem a többi európai uniós tagországgal kapcsolatban is. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me