GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. A kormányzat szerepvállalóit figyelem, és várom, hogy mikor fognak majd megszólalni a téma kapcsán, mert mind az előterjesztők, mind az ellenzéki képviselők részéről elég sokszor és elég sok témát érintő megszólalásra került már sor, de a kormányzat egyértelmű álláspontjainak a kinyilatkoztatására még nem igazán. A kettős beszéd jellemző volt, mint ahogy többen megfogalmazták már a korábbiakban a korábbi nyilatkozataik, álláspontjaik rögzítése kapcsán. Ezt is finomítani kellene, de nem ezzel akarok foglalkozni, majd a normál hozzászólásomban egy kicsit bővebben, nyilván a törvénytervezettel kapcsolatban.
Egyetlenegy dolgot szeretnék csak most megemlíteni. Úgy gondolom, hogy az, amiről beszélünk a szabadkereskedelem tekintetében, nemcsak Magyarországnak, hanem nyilván egy tágabb vetületben kiterjesztve Európának a jövőjét is mértékadó módon befolyásolja, alakítja, formálja. Nem rövid távon, hanem hosszú távon is érzékelhető hatással bír. Bizony vannak olyan történések, lesznek olyan történések, amelyek visszafordíthatatlanok, irreverzibilisek. Ezeket az alapkérdéseket kellene valójában tisztázni.
Az fontos, amit a miniszter mondott a vörös vonalak tekintetében, köszönöm szépen, mármint hogy a GMO-mentesség fenntartása elengedhetetlen, de szerintem ettől bővebb körben kell ennek a témakörnek a kapcsán beszélgetni akár az európai környezetvédelem vagy épp az élelmiszer-biztonság kérdéskörét érintően ennek a leépülésének az elkerüléséről, vagy amint az már a beszélgetés kapcsán szóba került, a profit és az élhető, normális élettér kérdéskörének az alakulásáról. Szóval, ezeket a kérdéseket kellene és a kormányzati álláspontokat is egyértelművé tenni. Elnök úr, köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me