DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm, elnök úr. És köszönöm államtitkár asszonynak is az értékes kiegészítő információkat. Biztos, hogy nagyon fognak örülni a cégek ennek a pályázati lehetőségnek, hogy nullaszázalékos hitelért pályázhatnak. De ha ezt nézzük, akkor túl kedvező ez a feltétel ahhoz, hogy mindössze 44 milliárd forint áll rendelkezésre. Lehet, hogy utána abban a kézikönyvben vannak olyan lábjegyzetek, amelyek ezt szigorítják, hogy mégsem lehet olyan egyszerűen pályázni rá.
A kapcsolati háló kiépítésével cégcsoporton belül pont arra akartam rávilágítani, hogy a jelen lehetőségek között az MFB vezetése, illetve az érintett cégek vezetése részéről piaci alapon, önkéntesen lenne rá lehetőség, hogy erősítsék ezt a kapcsolati hálót. Azt az eltérést látom ebben a törvényi felhatalmazásban, hogy ettől kezdve, mondjuk, Lázár János miniszter úr mondhatja meg, hogy te meg te meg te milyen szintig fogsz együttműködni, ami mindenképpen csökkenti a cégek üzleti mozgásterét. A központosítás jegyében lehet, hogy ez eredményes lesz.
Azt nem lehet látni, persze, egy ilyen törvényi előterjesztés ennyire részletes nem lehet, valószínűleg az a tanulmány tudott erre példákat is mondani, hogy ha ilyen mértékig átveszi a felelősséget az egyes cégek vezetőitől, mondjuk, egy miniszteri intézkedés, akkor milyen felelősséget, milyen érdekeltséget lehet a mellé tenni, hogy mégis kreatívan, prudens módon, eredményesen működjön az a cég, amelynek fölülről van kijelölve, hogy milyen hálóban kell működnie. Köszönöm, elnök úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me