DR. VEJKEY IMRE

Full text search

DR. VEJKEY IMRE
DR. VEJKEY IMRE (KDNP): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Mindenekelőtt köszönöm a Miniszterelnökségnek, ezen belül a magyar kormánynak, továbbá a Fidesznek, a KDNP-nek és a Jobbiknak a támogató nyilatkozatát, ami egyértelműen elhangzott. Mint ahogy hallottuk, az MSZP félig támogatja csak az előterjesztésünket, sőt még előterjesztő is akar lenni, ezért fél köszönetet mondunk csak részükre. Az LMP álláspontját nem ismerjük, az LMP nem vett részt az általános vitában, de bízunk benne, hogy támogatni fogja ő is a törvényjavaslatot.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A törvényjavaslat az átláthatóság és a köztulajdonnal való felelős gazdálkodás érdekében az MFB Zrt. részére szűk körben kizárólagos jogot biztosít meghatározott, működési hatékonyság javítását célzó szolgáltatások mint saját szervezeti egységei részére történő nyújtására, ami a közbeszerzési, az állami támogatási szabályok figyelembevételével a legmegfelelőbb megoldást jelenti. Ezen társaságok tekintetében ezen szolgáltatásokat a leghatékonyabban, a legnagyobb átláthatóságot biztosítva és a költségek legnagyobb mértékű racionalizálhatóságával kizárólag a kontrollt gyakorló MFB Zrt. képes nyújtani.
A szolgáltatások MFB Zrt. által történő végzésének nem lesz piactorzító hatása, és a szolgáltatások jellegéből kifolyólag a kizárólagos jog nyújtása nem érinti az uniós tagállamok közötti kereskedelmet. A törvénymódosítás továbbá hozzájárul ahhoz, hogy egy erős, összehangoltan működő cégcsoport jöjjön létre, amely az alaptevékenységek professzionális ellátásán túl képes a fejlesztéspolitikai célok, feladatok integrálására és hatékony megoldására, továbbá arra is, hogy az egyházi jogi személyeket finanszírozza.
Kérem, támogassák az MFB-törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot. Köszönöm megtisztelő figyelmüket.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me