MAGYAR ZOLTÁN

Full text search

MAGYAR ZOLTÁN
MAGYAR ZOLTÁN (Jobbik): Köszönöm, elnök úr. Én is köszönöm a válaszokat. Meglepő volt, hogy vita közben is kapunk válaszokat, nem csak a vita végén, amikor már nincs mód reagálni. Ezt külön is köszönöm.
Február 17-én volt egy lakossági fórumom Mezőhegyesen, amit pont azért hívtunk össze, mert számtalan bizonytalanság volt akkor még a ménesbirtok körül. Sőt, ha úgy vesszük, ez a mai napig is így van. Ezt csak azért hozom ide, mert az volt ezzel a történettel a legnagyobb gond, hogy mind az önkormányzatot, mind a településen élőket, legfőképpen a dolgozókat nem érte semmilyen információ. Olyan bizonytalanságban voltak, ami rengeteg gondot okozott. Ezzel azonban nemcsak nekik okoztak problémát, hanem lehetőséget teremtettek arra, hogy Gyurcsány Ferenc is fellépjen ott a színpadon, és egy olyan történetben próbálja magát pozitív hősként felhúzni, amelynek az alapgondját, a privatizációját még az ő, illetve az őt megelőző szocialista kormányok idején kellett végigszenvednie a mezőhegyesi ménesbirtoknak.
Ilyen formában saját magukkal szúrtak ki azzal, hogy ezt a létbizonytalanságot fenntartották a ménesbirtok környékén.
Annak pedig, hogy ez milyen többletköltségekkel fog járni, és hogy erre már valamilyen módosító indítványt láthatunk is, örülök, de azért jó lett volna, ha ez már a parlamenti vita előtt számunkra is olvashatóvá válik, mert ez fontos része lett volna a törvénynek, és akkor érdemben hozzá tudtunk volna szólni.
A korábbi elherdálást, a rosszul véghez vitt privatizáció miatti korábbi költségeket esetleg korábbi szocialista politikusokra is rá lehetne húzni, a jelen privatizációt pedig, amit a Fidesz-kormány hajtott végre, szintén többletköltségeket okozva, vagy Fazekas miniszter úr, vagy Bitay Márton Örs, a földekért felelős államtitkár fejére lehetne olvasni, mert az ő felelősségük az, hogy ezt ilyen formában most közpénzből kell kárpótolni.
Az utolsó kérdésem meg az lenne, hogy hol van Simonka György. Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me