FÖLDI LÁSZLÓ,

Full text search

FÖLDI LÁSZLÓ,
FÖLDI LÁSZLÓ, a KDNP képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Kedves Képviselőtársaim! Ahogy kinéz saját portánk, olyanok vagyunk mi magunk is. Amikor egy faluba vagy városba visz a dolgunk, vagy egyszerűen csak annak megismerése hajt minket, akkor a legmeghatározóbb élményeink között az első benyomások maradnak meg bennünk.
(14.50)
Azok a benyomások, amelyeknek lenyomatait a szemünk elé táruló települési jegyek vésnek agyunkba. Kultúránk, hagyományaink ápolása arra kötelez, hogy Magyarország falvai, városai külső megjelenésükben is visszaadják a helyi jellegzetességeket és értékeket. Ne feledjük, hogy a hely, ahol élünk, meghatározza életünk minden pillanatát. A most tárgyalt előterjesztésben a kormány ennek figyelembevételével arra törekszik, hogy meglévő települési értékeinket törvényi szinten szabályozott, konkrét, mindenki számára megismerhető követelmények rögzítésével védje meg. Mindez jelentős egyszerűsítést is hoz a majdani jogalkalmazók életében, mivel eddig e terület szabályozása önkormányzati rendeletek sorában csúcsosodott ki, amelyek gyakran általános és egymásnak ellentmondó passzusokat is tartalmaztak.
Tisztelt Ház! Az előttünk lévő törvényjavaslat célja tehát többes és összetett: egyszerre kívánja ösztönözni az értékteremtő beruházásokat, a családi otthonteremtést, illetve az épített és természeti környezet egységes védelmét. Jelenleg a településkép védelmét biztosító településrendezési sajátos jogintézmények, ennek megfelelően a településképi véleményezési és bejelentési eljárás, továbbá a településképi bejelentéssel összefüggésben lévő kötelezés helyi szabályai is külön-külön önálló önkormányzati rendeletekben találhatók. Az előttünk lévő törvényjavaslat (Megszólal a telefonja.) lehetővé teszi, hogy a települési önkormányzatok egy helyi… (Dr. Józsa István: Valamit csinálni kellene!) Bocsánat, közben a telefonom csöndben zúgott, elnézést kérek. Le volt némítva…

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me