FÖLDI LÁSZLÓ,

Full text search

FÖLDI LÁSZLÓ,
FÖLDI LÁSZLÓ, a KDNP képviselőcsoportja részéről: Az előttünk lévő törvényjavaslat lehetővé teszi, hogy a települési önkormányzatok egy helyi jogszabályban szabályozzák, határozzák meg mindazon követelményeket, amelyeket a településkép védelme érdekében támasztani kívánnak. Ezzel öt önálló önkormányzati rendelet és a helyi építési szabályzat vonatkozó rendelkezései kerülhetnek egy települési rendeletbe.
Fontos új elemként értékeljük a településképi arculati kézikönyv létrehozását. A kézikönyv az önkormányzati főépítész közreműködésével, a helyi közösség bevonásával és széles társadalmi párbeszéddel készül, de a tartalmi elemeket, mint a törvény is megfogalmazza, kormányrendelet fogja meghatározni.
Tisztelt Képviselőtársaim! A településkép védelméről szóló törvényjavaslat az értékmegóvás és az egyszerűsítés jegyében született. Fontos, hogy a helyi közösségek tagjai könnyen átláthassák azokat a településarculat megóvására vonatkozó követelményeket, amelyek természetesen széles társadalmi konszenzus kialakításával egyetlen önkormányzati rendeletben lesznek összegyűjtve településenként. Elengedhetetlen mindehhez a lakosság széles körű tájékoztatásának igénye, mivel a CSOK által is támogatott építési, építkezési kedv sok családot tesz a közeljövőben közvetlenül érdekeltté. Közös politikai felelősségünk e kérdéskör átlátható és logikus szabályozása. Ehhez kérem képviselőtársaim bölcs egyetértését és támogatását. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me