DR. VINNAI GYŐZŐ

Full text search

DR. VINNAI GYŐZŐ
DR. VINNAI GYŐZŐ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Két gondolatot akartam mondani, de engedjék meg, hogy Józsa képviselőtársamnak azt mondjam, hogy csak óvatosan a felmérésekkel, ez az egyik.
A másik pedig, hogy pont a 2011-ben elfogadott köznevelési törvény mondta, hogy nemcsak ismeretek átadásáról van szó, hanem nevelésről, hogy becsüljük meg a tudást, becsüljük meg az életkort, a tapasztalatot és a nevelést, hiszen a szülők az iskolára, pontosabban a tanárokra bízzák a legféltettebb kincsüket, a gyerekeiket, és ha ön is látott felmérést, akkor a tanárokban bízik meg leginkább a magyar társadalom valami 90 százalékban, a tanárokban, tanítókban, ami azt mutatja, hogy tulajdonképpen ezt a szakmát hivatástudattal lehet végezni, ezt a szakmát, ahogy államtitkár úr mondta, egyfelől egy olyan tanárképzést… Visszaállítottuk az osztatlan tanárképzést, mert 2010 előtt tönkrement. Magam a tanárképzésben dolgoztam, igen, harminc éven keresztül egy nagy tanárképző főiskolán, és láttam, hogy a Bologna hogyan teszi tönkre a tanárképzést. Ezt csak szeretném elmondani önöknek.
Tehát visszatérve, a tanárokban bízunk meg leginkább, hogy hivatástudattal, szakmai tudással, továbbképzésekkel, ahogy hallottuk, őket kell a középpontba helyezni, és minden körülöttük van, a tantervek, a szakma, a működtetés, mind-mind ennek a szolgálatába kell állítani.
(14.20)
S talán még egy gondolat: hallgattam Hiller Istvánt, és az egy értelmes vita véleményem szerint, ha azt mondjuk, hogy mire van tapasztalat, mi az, ami jó, mi az, ami nem jó, és amikor felülvizsgáljuk, akkor változtatunk rajta; és hallgattam Kunhalmi Ágnest, aki pedig politikai - elnézést a kifejezésért, képviselő asszony - lózungokat mond, igyekszik megfelelni annak a politikai elvárásnak, hogy mindig azt kell mondani, hogy minden rossz, mi ezt előre láttuk, és gyökerestül fel kell fordítani az oktatást. A mi véleményünk teljesen más.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me