NYITRAI ZSOLT

Full text search

NYITRAI ZSOLT
NYITRAI ZSOLT (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Köszönöm szépen a szót és a lehetőséget. Kétperces hozzászólásomban az MSZP, illetve a Jobbik vezérszónokának a mondandójára kívánok reagálni.
Az előttünk fekvő jogszabály a foglalkoztatási tárgyú törvények módosítása. Az Országgyűlés alkalomadtán hajlamos abba a hibába esni, hogy ha egy EU-s irányelv átültetéséről van szó, akkor mint egyfajta formalitásként tekint erre a kérdésre. Azt gondolom, hogy ez hiba, mert ez mindig érdemi kérdés, főleg ha a munka világáról és a munkavállalók helyzetéről van szó.
A módosítás hat törvényt módosít, véleményem szerint ebből a következők legfontosabbak: a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény, a munkavédelem kérdésköre, a munkaügyi ellenőrzés kérdése, valamint a Bérgarancia Alap. Nyilvánvalóan jogharmonizációs céllal történik mindez, az EU-s előírásokat ültetjük át a magyar jogrendbe. Fontosnak tartom azt is, és ezt nyomatékosítom, hogy a munkáltatók konzultálnak a munkavállalókkal a munkahelyi biztonságról és az egészségvédelem kérdésköréről is.
A Jobbik képviselőjének felszólalásában szerepelt az a törekvés, hogy 40 év szolgálat után a férfiak nyugdíjba tudjanak vonulni. Én azt gondolom, hogy ez mind szép és jó, de lenne egy kérdésem: amikor hasonló jellegű szabályozást terjesztett be a kormányzat a nőkkel kapcsolatban, akkor azt önök miért nem támogatták és miért nem szavazták meg az Országgyűlésben.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me