APÁTI ISTVÁN

Full text search

APÁTI ISTVÁN
APÁTI ISTVÁN (Jobbik): Köszönöm. Tisztelt Államtitkár Úr! Pont azért tettem fel ezeket a kérdéseket, hogy ébresztőt fújjak, illetőleg a figyelmet fokozottan erre a problémára ráirányítsam, de hogy milyen távol állnak a szavak és a tettek egymástól, most is mondanék néhány beszédes adatot.
Az, hogy kevés a pénz és sok a feladat, közhelyesnek tűnik, de az, hogy például Budapest tavaly 360 ezer forint vissza nem térítendő támogatást kapott drogprevencióra és drogproblémák kezelésére, úgy hiszem, a nevetségestől is mélyebben lévő kategória. Aztán nézzünk egy tavalyi főkapitányi utasítást, amely arra terjedt ki, hogy 15 százalékra szeretnék egy éven belül emelni azon büntetőeljárások számát, amelyeket a dílerekkel vagy a gyártókkal szemben indítanak. Ehhez képest azonban 2013-ban is azt láttuk, hogy a több mint 4 ezer drogkereskedelemmel és drogfogyasztással kapcsolatos eljárás közül mindössze 15 darab eljárást indítottak terjesztők és kereskedők ellen.
Úgyhogy van még hova fejlődni, tisztelt államtitkár úr, és ezzel kapcsolatban a rendőrségnek azt a hírhedt vamzerpolitikáját is érdemes lenne átgondolni, ami gyakorlatilag sokszor azt jelenti, hogy drogkereskedőket, drogterjesztőket pitiáner információkért kvázi fedett nyomozói státuszban hagynak működni, és emiatt ezek a személyek, ezek a bűnözők sorozatban megússzák a felelősségre vonást. Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me