KONTRÁT KÁROLY

Full text search

KONTRÁT KÁROLY
KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Jó reggelt kívánok! Mi sose mondtuk, hogy nagyon elégedettek vagyunk. Mi azt mondtuk, hogy a rendőrség Magyarország valamennyi településén minden bűnözővel szemben határozottan fellép az emberek élet- és vagyonbiztonsága, a közrend és közbiztonság érdekében, és kiemelt feladatának tekinti a drogok előállításával és a drogok terjesztésével kapcsolatos bűncselekmények megakadályozását, illetve az elkövetők elfogását és bíróság elé állítását.
Ezt az állításomat igazolja az, hogy 2013. október 16-án fogadta el az Országgyűlés a nemzeti drogellenes stratégiát, és ennek a legfontosabb célja az, hogy 2020-ra Magyarországon jelentős mértékben szoruljanak vissza a kábítószerrel kapcsolatos bűnelkövetések, szoruljon vissza jelentős mértékben a kábítószer használata. Mindezek megvalósítása érdekében a kormány konkrét lépéseket tett, nagyobb szerepet szánunk a családoknak, a helyi közösségeknek, az iskoláknak, a szülőknek, és a jogszabályok szigorításával, ezeknek az eszközöknek az igénybevételével szeretnénk elérni ezt a célt.
A rendőrség számos, a fiatalkorúak kábítószer-fogyasztásának visszaszorítását célzó programot indított, ilyen a DADA program, az Ellen-szer program, valamint 2014 szeptemberében indított egy új programot a rendőrség „A szülők és a családtagok a rendőrség kiemelt partnerei a kábítószer-bűnözés megelőzésében” címmel. Ennek kiemelt célja, hogy a 12-18 éves életkorú gyerekeket, tehát az azon életkorú fiatalembereket, akikről ön is beszél, akik különösen ki vannak téve a veszélynek, megvédjük, méghozzá úgy, hogy a családtagjaik közvetlen tájékoztatást kapjanak a kábítószer-fogyasztás kockázatairól, egyáltalán felismerjék, hogy mi az a veszély, amibe az ő gyerekük is kerülhet.
Ez a kezdeményezés a szülők megelőzésben betöltött szerepét hangsúlyozza, és az első eredmények e tekintetben biztatóak, de nem vagyunk elégedettek. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me