BOLDOG ISTVÁN

Full text search

BOLDOG ISTVÁN
BOLDOG ISTVÁN (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A mai vitanap is arról győzött meg, hogy nem fogjuk meggyőzni egymást. Igazából csak két felszólalás volt, amelyik meglepett engem. A szocialisták felszólalásai nem lepnek meg, nyakig vannak ebben az egész korrupciós, offshore-os világ-ban, csak a Simon Andrást mondjuk… (Közbeszólások: Gábor!) Vagy mondjuk, a Simon Gábort. Simon Andrást se felejtsük el, a Simon András, amikor jegybankelnök volt, akkor igen komoly offshore érdekeltségei voltak, tehát nem tévesztettem el, képviselő úr. (Közbeszólások: Az meg Simor!) Simor, bocsánat. Tehát az a lényeg, hogy Simor András is benne volt és Simon Gábor is nyakig benne volt ebben a dologban, és megpróbálják letagadni Gyurcsány Ferencet, mert azt miért ne lehetne. Boldvait Lászlót éppen kicsit felfüggesztették.
(19.50)
Azt gondolom, hogy mindezt nem lehet a háttérbe nyomni.
Viszont Schiffer képviselő úr meglepett. (Dr. Schiffer András: Na!) Azt mondja, hogy az adócsökkentéssel az offshore világot erősítjük. Ne haragudjon, a pedagógus ismerőseimnek nem ez a véleménye. Miután kevesebb lett a személyi jövedelemadójuk, nem mentek el offshore-ozni. Igaz, előtte sem. (Dr. Schiffer András közbeszól. - Az elnök csenget.) Tehát ne haragudjon meg, de az adócsökkentés arra ösztönzi az embereket, hogy minél kevesebb adót kell fizetni, annál inkább befizetik az adót, és nem kockáztatják meg a büntetést.
De aki önnél is jobban meglepett, az Vona Gábor volt. (Szilágyi György: Hoppá!) Hát azért mégiscsak Vona Gábor az a pártelnök ebben az egész Országgyűlésben, aki még Gyurcsány Ferencen is túl tudott tenni, hiszen a pártalapítvány pénzét a saját személyes tulajdonú cégéhez utaltatta. (Szilágyi György: Mi van? Nincs is cége!) Hát kérem szépen, ilyet azért még senki nem tett meg! (Apáti István közbeszól.) Ma már nincs, de volt, csak már túladott rajta. Tehát azért ne tagadjuk le! (Közbeszólások a Jobbik soraiban.) Tehát ne tagadjuk le a dolgot, ez történt. Igaz, hogy ezt kezdték megmagyarázni, de ez történt.
És mégiscsak a Jobbik az a párt, amelynek van egy képviselője, Lukács László György, aki a családi érdekeltségen keresztül, miközben itt aggódott, hogy az orvosokkal mi a helyzet, és elmennek Magyarországról, aközben az orvosokat ők közvetítették ki a családi cégen keresztül külföldre. (Dr. Schiffer András: Hogy jön ez ide? - Közbeszólások a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me