CSIZI PÉTER

Full text search

CSIZI PÉTER
CSIZI PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Azt gondolom, hogy ezen régen megépített háznak a falai nagyon sok mindent elbírnak akkor, amikor a Magyar Szocialista Párt képviselői hozzászólnak egy adott vitához. Főleg akkor, amikor Harangozó Gábor azt mondja, hogy a Magyar Szocialista Pártban senki nem volt érintett offshore ügyeit tekintve, és hogy mi miért hozzuk itt elő Bajnai Gordont vagy Oszkó Pétert vagy a Nemzeti Bank korábbi elnökét, vagy éppen Gyurcsány Ferencet. Tisztelt Képviselő Úr! Gyurcsány Ferenc az Altus Rt.-nek a tulajdonosa, aki egyébként a Horn-kormány bukása után megalapította az Altus luxemburgi cégét. Egyébként az Altus magyarországi cégcsoportjának, a Fortus tulajdonosi körén belül volt egy ciprusi leányvállalata. (Dr. Schiffer András közbeszól.) Ez a ciprusi leányvállalat egyébként teljesen érdekes módon az Energol Rt. egyik vezetőjénél tartott házkutatás során kapott nyilvánosságot.
Vagy, tisztelt képviselő úr, amikor ilyen hevesen kérdezi a kormánypárt képviselőit, akkor kérem, hogy segítsen (Dr. Schiffer András közbekiált.) és legyen partnerem abban a hevességében, hogy megkérdezi a saját pártjának frakcióvezető-helyettesét, Tóth Bertalant, hogy amikor a pécsi Nick-udvart akarták értékesíteni (Dr. Schiffer András: Jogos.) egy Seychelle-szigeteki cég irányába, akkor ő kivel tárgyalt. Mert azt nem árulja el azóta arra hivatkozva, hogy az offshore cég. Szintén nem árulja el Tóth Bertalan, hogy alpolgármesterként Pécsett kivel tárgyalt a Zsolnay-gyár értékesítése kapcsán, ahol egy máltai tulajdonú offshore cég jelentkezett nála, és szintén nem árulja el, hogy ki a tulajdonosa annak a cégnek, akiknek a pécsi tulajdonú, pécsi közösségi közlekedés tulajdonában lévő buszokat kiszervezték (Dr. Schiffer András: De ki van kormányon?), és ezért a kiszervezésért 1,6 milliárd forintos adóbüntetést kellett fizetnie Pécs városának. (Dr. Schiffer András: Számoltassátok el! - Az elnök csenget.)
Úgyhogy kérem képviselő urat, hogy a heves-ségében legyen partnerem, és tudjuk meg, hogy Tóth Bertalan e három esetben milyen érintettségi körrel rendelkezett. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me