DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Ez a mély értelmű intellektuális megszólalás azért Vejkey képviselő úrtól is megdöbbentő volt! Az a helyzet, képviselőtársam, hogy itt van ez a törvényjavaslat, amelyet háromszor nyújtottunk be a Ház elé, háromszor söpörték le az asztalról.
Lassan mondom, hogy ön is megértse: azért vagyunk itt, hogy megbeszéljük azt, hogy egyébként a Magyar Országgyűlés mit tehet az offshore lovagok kiseprűzése érdekében, és megbeszéljük azt, hogy a magyar kormány uniós szinten mit tegyen a jelenség ellen. Egy olyan jelenségről van szó, ami - ahogyan kiderült a panamai iratokból - egyébként a nemzetközi politika főszereplőit is érinti.
Vejkey képviselőtársam, nem holmi kommunikációs Habony-művekbeli trükkről van szó! Az történt, hogy a Panama-iratokból világos és egyértelmű, hogy a kínai és az orosz vezetés kőkeményen érintett a történetben, Hillary Clinton amerikai elnökjelölt környezete érintett, a magyar belpolitikában is aktív Soros György érintett a történetben, David Cameron környezetéig elnyúlik ez a történet. Tehát nem kevesebbről van szó, képviselőtársam, mint hogy korrupciós pénzeken, offshore csatornákon keresztül felszámolható-e a demokrácia a földkerekségen. Arról van szó, hogy a leggazdagabb emberek, azok, akik egyszer már a politikai hatalmat megragadták, kivonhatják-e magukat az adózás alól, megengedjük-e azt, hogy különböző globális nagyvállalatok aláássák az egészségügyet, az oktatást, a környezetvédelmet szerte a földkerekségen.
Arra kérném tisztelt képviselőtársamat, hogy az ügy súlyának megfelelő komolysággal próbáljon meg erről beszélni, illetve ha nincsen mondanivalója, akkor esetleg megteheti azt is, hogy csöndben marad. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me