DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Ház! Először is ön kommentálja itt a mi korábbi hozzászólásainkat a mai napon, de egyáltalán nem azt és nem úgy kommentálja, mint ahogy elmondtuk.
A kormány arra törekszik, hogy minden gyermek számára, bármilyen körülmények között is él, bármennyire is ilyen vagy olyan az élethelyzete, minden gyermek számára egyenlően és minél nagyobb mértékben nyújtsa a családtámogatásokat. Ezeknek a mértéke az elmúlt esztendőkben olyan nagyságrendben emelkedett - erről ma már itt szó volt -, 42,7 százalékkal, hogy nem hiszen, hogy ön tud mutatni még egy európai országot, de lehet, hogy a világon sem, de Európában szerintem nem nagyon tud mutatni, ahol a családtámogatások mértéke ilyen nagyságrenddel emelkedett, 42,7 százalékkal hat év alatt, mint Magyarországon. És keresve is nehezen fog találni egy-két olyan országot még az OECD-országok között, amelyik ilyen mértékben fordít családtámogatásokra, hiszen az OECD-átlag, ahogy beszéltük már korábban, 3-3,5 százalék környékén van, míg GDP-arányosan a jövő évi költségvetésben 4,7 százalékot fordítunk a családok támogatására. Tehát messze az átlag fölött fordít a magyar költségvetés, a magyar kormány forrásokat arra, hogy a családokat támogassa.
És a családtámogatásoknál a gyermekből indulunk ki, hiszen a gyermek után adjuk mindenkinek ezeket a kedvezményeket, ezeket a támogatásokat. Ön azt mondta, hogy sokszor az egyszülős családok nehezebb anyagi körülmények között élnek, ami életszerű, és nyilván így van. Éppen ezért amikor kiterjesztettük a családi típusú adózás lehetőségét a járulékokra is, akkor ez leginkább pontosan az ön által is említett, vagy nem leginkább, de nagyobb mértékben az ön által is említett egyszülős családok számára jelenthetett előrelépést, hiszen az alacsonyabb egy főre eső jövedelem miatt sokkal nagyobb volt az előrelépés az ő esetükben.
De a munka törvénykönyve esetében is számtalan példát tudnék mondani, hogy hol és hogyan segít azoknak munkaidő-beosztásban, munkarendben, akik egyedül nevelik a gyermeküket a gyermek három-négy éves koráig vagy később.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me