DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársam! A kormány - mint ahogy ön is mondta - 2014 februárjában döntött a nemzeti köznevelési infrastruktúra-fejlesztési programról, amelynek eredményeként tantermeket, tornatermeket és tanuszoda-beruházásokat valósítunk meg országszerte, jellemzően a járásközpontokban. A kormány különösen fontosnak tartja, hogy a diákokkal megszerettesse a sportot, a testmozgás mindennapjaikba beépülve életük alapvető és természetes részévé váljon. E cél elérése érdekében szerepel évek óta a mindennapos testnevelés a tantervekben, s lett a kormány egyik jelmondata a köznevelés területén, hogy tanuljon meg minden gyermek úszni.
A program első üteme során az örvendetes demográfiai változások okozta tanteremhiány kezelésére 24 darab tanteremfejlesztést és 5 darab komplett iskolafejlesztést - Geszten, Fertődön, Izsákon, Dunakeszin és Budakeszin -, a mindennapos testnevelés infrastrukturális feltételeinek biztosítása érdekében 25 darab tornaterem-fejlesztést, a „Minden gyermek tanuljon meg úszni” cél eléréséhez az infrastrukturális feltételek biztosítása érdekében 24 uszodafejlesztést valósít meg a kormány. A 24 tanteremfejlesztésből 10 beruházást - Csanádpalota, Diósd, Dunaharaszti, Dunakeszi, Győrújbarát, Nagykovácsi, Petőfiszállás, Sződ, Telki és Vácduka - már 2015-ben átadtunk, további öt esetben pedig a kivitelezés folyamatban van. A kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás egy esetben, a közbeszerzési dokumentáció összeállítása nyolc esetben pedig jelenleg is zajlik.
Az öt darab iskolafejlesztés közül három esetben már tart a beruházás, egynél közbeszerzési eljárás is folyamatban van. Terveink szerint a ’16-17-es tanévben ezek mindegyike befejeződik. Köszönöm a türelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me