DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! Az MVM-csoport, mint ahogy ön is mondta, versenyképes operatív holdingként a hazai energiaszektor jelentős résztvevője, Magyarország nemzeti tulajdonú energetikai társaságcsoportja. Az adatok azt mutatják, hogy az MVM Paksi Atomerőműnek az MVM-csoport 2015. évi teljesítményében - mint ön is hangsúlyozta - megkerülhetetlen szerepe volt. A négy blokk által termelt közel 16 ezer gigawatt a teljes hazai villamosenergia-szükséglet több mint harmadát tette ki.
A tavalyi évet az atomerőmű 38,9 milliárd forintos, kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménnyel zárta, amely a csoportszintű érték több mint egyharmadát adja. A Paksi Atomerőmű a tavalyi évben az adózás előtti eredmény tekintetében közel 20 milliárd forint eredményt ért el, ami a csoportszintű eredmény több mint fele. Mindezek az adatok azt bizonyítják, hogy így van, a Paksi Atomerőmű a magyar gazdaságnak egy jelentős, esetenként meghatározó szereplője. Az árbevétel is - amely szintén meghaladta az 1 milliárd forintot - 2015-ben a földgáz- és villamosenergia-kereskedelemből adódott, a beszerzési forrásoknak is több mint a felét adta. 50 milliárddal járult hozzá a költségvetéshez.
Mindez arra ad kellő alapot, hogy Paks - mint eddig is - úgy is, mint település és úgy is, mint a magyar gazdaság egyik legjelentősebb szegmense meggyőződésem szerint a múltban is és a jelenben is megkapta mindazt a támogatást, amelyre az eredményei alapján jogosult. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me