HERINGES ANITA

Full text search

HERINGES ANITA
HERINGES ANITA (MSZP): Tisztelt Államtitkár Úr! Múlt héten tartotta az MVM évértékelőjét, melyen Csiba Péter elmondta, hogy kiemelkedően eredményes évet zártak, és ehhez a cégcsoport-sikerhez a Paksi Atomerőmű működése nagyban hozzájárult. Szóval, szerénytelenség nélkül kijelenthetjük, hogy a Paksi Atomerőmű dolgozói és a paksi lakosság támogatása nélkül nem itt tartana ma az MVM. De az éremnek mindig két oldala van, nemcsak a pontos, precíz munkát kell elvárni a helyiektől, de visszaélni sem lehet és nem is illik, a paksiak mindig csendben, a legjobb tudásuk szerint teljesítenek. Nem is tudnának máshogy.
Éppen ezért most ismét itt állok, és arra szeretném felhívni a figyelmét, hogy önök a mai napig sem oldották meg a Paksi Atomerőmű támogatáspolitikájának problémáit. Évtizedekig ezzel nem volt gond, csak mióta 2014-ben újra kormányra kerültek. A mai napig nem kaptunk hosszú távra megnyugtató választ arra, hogy hogyan kívánják megoldani a paksi sporttámogatásra, alapítványi támogatásokra, térségfejlesztési támogatásokra és tájékoztatásra szánt pénzt.
Csak egy példa: többszöri felszólalásom, egyeztetés, kérdés után múlt héten bejelentették, hogy az ASE mentőövet kap: Seszták miniszter úr engedélyezi az eddigi elmaradások kifizetését. Az a baj, hogy ettől nem nyugodtak meg maradéktalanul a kedélyek otthon, hiszen sok kárt okozott a késlekedés a sportegyesületeknek, nem tudtak időben elkezdeni szerződni a következő évadra.
Az a pletyka járja most a városban, hogy június 30-a után várhat végleges megoldást város és a környező települések, a sajtóorgánumok. Éppen ezért kérdezem: június 30-a után mire számíthatunk? Lesz hosszú távú megoldás? Paks és környéke megérdemli, hogy ne váljanak a politikai focimeccsük labdájává, amit ide-oda rugdosnak. Ugye, nem történhet meg, hogy a politikai játszmák eszköze lesz Paks, és majd ha eldől, hogy kihez tartozik véglegesen, a Miniszterelnökséghez vagy önökhöz, majd akkor kegyet gyakorolnak és a támogatási rendszert rendbe hozzák? A paksiak elvárják, hogy ugyanolyan tisztelettel álljanak feléjük, mint ahogy ők is állnak a munkájuk felé. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me