DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Ház! Mind pedagógusnapon, mind azon túl igyekszik a kormány a pedagógusok munkáját elismerni. Ön itt megpróbálta ezt forintosítani. Korábban valóban voltak olyan önkormányzatok, voltak olyan iskolák, ahol kaptak bizonyos pedagógusok pedagógusnapon akár pénzben is mérhető elismerést, és volt, ahol nem. De ha ön forintosítani tudja a pedagógusok iránti elismerést, akkor egyrészről nem tudom, hogyan számol el azzal a saját pártja által elkövetett intézkedéssel, amellyel egyhavi bért elvettek a pedagógusoktól akkor, amikor a 13. havi fizetést beszüntették.
Másrészről pedig, ha ön ezekben az anyagiakban méri a megbecsülést, akkor pedig arra felhívnám a figyelmét önnek is, hogy míg 2010-ben egy általános iskolai tanítónak vagy tanárnak az éves összjövedelme 2 millió 456 ezer forint környékén volt átlagosan, ez most 3 millió 627 ezer forint, azaz 1 millió 171 ezer forinttal magasabb minden pedagógus, minden tanító esetében. Ha pedig a középiskolai tanárokat nézzük, ott is magas az emelkedés, 892 ezer forinttal magasabb a mostani éves összeg, mint a korábbi. Ez már havi szinten is érzékelhető emelkedést jelent, átlagosan 74 ezer forintot.
Ha tehát azt nézzük, hogyan becsüljük meg jobban a pedagógusok munkáját, akkor, azt hiszem, az az intézkedése a kormányzatnak, hogy elsőként az összes közszféraágazat közül a pedagógusok terén vezette be az életpályát, és ennek egyik fontos része volt a pedagógusok számára, talán az egyik legfontosabb az, hogy folyamatosan, évről névre növekszik a bérük, erre több száz milliárd forintos pluszforrást csoportosított át a kormány, azt hiszem, jelzi, hogy nemcsak pedagógusnapon, hanem minden más napon is számíthatnak a pedagógusok az államra, a kormányra. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me