MAGYAR ZOLTÁN

Full text search

MAGYAR ZOLTÁN
MAGYAR ZOLTÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Államtitkár Úr! Az utóbbi időben számos napvilágot látott korrupciós ügy mellett több olyan ágazati probléma is súlyosbodik, amire egész egyszerűen nem adnak érdemi válaszokat. Ilyenek a mezőgazdaság tekintetében a tejágazat folyamatosan jelen lévő problémái. Ahelyett, hogy a magyar tej megmentésén dolgoznának, inkább tovább rontanak a helyzeten, és az iskolatejprogram újabb keretcsökkentésével álltak elő, ezzel egy pofont adva a gyerekeknek is.
A tejágazat problémáinak megoldása nem várathat tovább magára, nem dughatják tovább a homokba a fejüket, nem tehetnek úgy, mintha nem lenne szükség azonnali beavatkozásra. Nem volt véletlen tehát a múlt heti tejes demonstráció sem itt, a Parlament előtt. A dilettantizmus legteteje, amit művelnek, hiszen azért veszik el nagyjából 150 ezer gyermek elől a friss tejhez jutás lehetőségét, mert egész egyszerűen nem gondoltak arra, hogy a program ilyen népszerű lesz.
Mindezek alapján adódik néhány kérdés, államtitkár úr, remélem, kapok rá érdemi válaszokat. Mi fordult meg akkor a fejükben, amikor a tejválság kellős közepén az iskolatejprogramon akartak spórolni? A felcsúti kisvasút, stadionok, az offshore hátterű cégeknek juttatott milliárdok mellett miért nem gondoltak arra, hogy bővítsék ezt a programot? Miért nem vonatkozik az összes, javarészt hazai előállítású tejre és tejtermékre az áfacsökkentés? Miért söpörték le a Jobbik határozati javaslatát, amit egy hónapja nyújtottam be és a tejágazat problémáit igyekezett kezelni? Államtitkár úr, ön miért nem ismeri fel a helyzet súlyosságát, vagy ha felismeri, miért nem léptek semmit? Miért hagyják, hogy két év múlva egyáltalán ne lehessen már magyar tejet inni? A magyar tejipar teljes gőzzel robog a szakadék felé, és ahelyett, hogy érdemi lépésekkel segítenék, még néhány lapát szenet is tesznek a kazánba, államtitkár úr.
Ezekre várunk érdemi választ, és nem magunk miatt, nem a jobbikos képviselőtársaim miatt, hanem azok miatt a gazdák miatt, akik végelkeseredésükben jöttek a Parlament elé (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), és nem fognak itt leállni, érdemi válaszokat és megoldásokat várnak. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me