TELEKI LÁSZLÓ

Full text search

TELEKI LÁSZLÓ
TELEKI LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! A napirend előtti kérdésemet talán folytathatnám is tovább, mivel felmerült az a kérdés az elmúlt pár hete megjelenő sajtóhírek alapján, hogy a Türr István Képző és Kutató Intézet körül a pénzügyi költések nem a legmegfelelőbben történtek az elmúlt időszakban.
Mondom ezt azért, mert, mint ahogy lehetett hallani a híradásokban is, két szállodát vett 500 millió forintért a kutatóintézet, összesen 340 millióval többért, mint amit egyébként papíron érnek ezek az ingatlanok. Az egyik ilyen ingatlan a mezőzombori Bortó Panzió, amelyet tavaly decemberben a Türr István Intézet 112 millió forintért vásárolt. A cég, amelytől vásárolták, 32 millió forintra értékelte a saját ingatlanját. Az állami intézmény azonban ennél legalább 80 millió forinttal többet fizetett ki. Zala megyében, Zalaszentlászlón a Birdsong Hotel esetében is hasonló a helyzet, csak más a mérték. A Türr István Intézet ezért 388 millió forintot fizetett ki, pedig a cégnek papíron csak 129 millió forint értékű ingatlanja volt. Vagyis a Türr István itt is többet fizetett ki legalább 259 millió forinttal.
Kérdezem államtitkár urat, hogy azok a programok, amelyeket a napirend előtt is mondtam, illetve célok megvalósítása érdekében talán jobb lenne arra költeni a forrásokat, de lehetne sorolni, hogy Zalában, Dél-Zalában, ahol egyébként nagyon nagy mértékben élnek halmozottan hátrányos helyzetű emberek, a képzések, átképzések, felnőttképzések teljes mértékben el vannak maradva. A kérdés az, hogy miért herdálják el azokat a forrásokat, amelyeket akár az Európai Unió, akár pedig a magyar állam költ hasonló dolgokra, mint amiket felsoroltam, szállodavásárlásokra, és miért nem költi olyan jó célokra, ahol az integráció, a szakképzés és a programok léte sokkal fontosabb pozitív előjel lehetne. Ezért kérdem államtitkár urat, hogy továbbra is ezt a pénzköltést, herdálást akarják-e véghez vinni. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me