LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselő Úr! A kérdése alkalmat ad arra, hogy megköszönjem képviselőtársaimnak a konstruktív vitát, amelyet az elmúlt héten a mezőhegyesi törvényjavaslattal kapcsolatban itt a Házban, igaz a Magyar Szocialista Párt nélkül, folytatott le az Országgyűlés, hiszen az MSZP nem vett részt a vitában, ami árulkodó, hiszen 2004-ben már egyszer privatizálták az akkori Mezőhegyesi Zrt.-t. Az a reményünk, nem arra készülnek, hogy ha a választók hibát elkövetve még egyszer hatalomhoz juttatják őket, újra el fogják adni azt, amit most megpróbálunk létrehozni. (Dr. Bárándy Gergely: A választók sosem hibáznak!)
Rossz helyen kapiskál képviselőtársam, mert a törvényjavaslat motivációja Farkas Sándor kormánybiztos úr javaslatára az volt, hogy próbáljuk bebetonozni a jövőre nézve Mezőhegyest, és olyan kompromisszumot létrehozni a mezőhegyesi mintagazdaság, a mezőhegyesi lovasközpont, tangazdaság és mintagazdaság körül, amely megóvja attól, hogy az a szégyen még egyszer előfordulhasson, ami 2004-ben elkezdődött és meg is valósult, hogy magánkézbe adják a Mezőhegyesi Zrt.-t az akkori szocialista agrárkormányzat döntése alapján.
Most egy teljesen másik utat választott az Országgyűlés felhatalmazása alapján a végrehajtó hatalom, amikor körülbelül 8-10 ezer hektáron az ország legfejlettebb, legjobb minőségű mezőgazdasági vállalkozását hozzuk létre. Valóban, a növénytermesztés és az állattenyésztés területén egy mintagazdaságot szeretnénk, amely nyilvánvalóan az ország egyik legfontosabb ménese, ezenkívül pedig tangazdaságként is üzemel, hiszen a gyakorlati képzésbe, a felsőoktatásba is be tud kapcsolódni.
(14.30)
A törvény egy kerettörvény, fölhatalmazó törvény, ugyanakkor ügyel a vagyonkezelés formáira is, és lényegében azért javasoltuk ezt a formát Farkas Sándor képviselőtársammal az Országgyűlésnek, hogy meg tudjuk védeni Mezőhegyest a következő időszakban is, és garantálni tudjuk a közösség és a város számára azt, hogy az ország javát és a helyi érdeket is szolgálni fogja ez a vállalkozás. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me