DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A hulladékgazdálkodás mint iparág egy tipikus kárvallottja az Orbán-kormány mindent eluralni akaró, mindent lenyúló magatartása politikájának. Tehát az, hogy a hulladékgazdálkodási törvény a 25. módosítással van itt, és tényleg azt tapasztaljuk, amit Gúr Nándor képviselőtársam mondott, hogy nem fejlődik ez a technológia, nem fejlődik a környezetgazdálkodás szakmai kritériumai szerint, az azt mutatja, hogy abszolút elhibázott ez a megközelítés, amit önök ilyen piaceluralási céllal tesznek.
Konkrét példák vannak rá, hogy szakmai befektetők nem jönnek Magyarországra, mert elriasztja őket az a jogi környezet, illetve az az elrettentő jogi szabályozás, amit önök megvalósítottak. Konkrét projektről hallottam, ami német, lényegében kisvállalkozás, középvállalkozás elektronikus hulladékhasznosításra, tehát szelektív hulladékhasznosításra jött volna Magyarországra, és a német gazdasági kamarában azt javasolták nekik, hogy ne jöjjenek már most Magyarországra, mert ami itt van, az minden, csak nem jogbiztonság. Tehát lebeszélik a külső szervezetek Magyarországról a befektetőket, és ez sajnos a technológiai színvonalban, a kihasználatlan lehetőségekben meglátszik.
Tehát önök még azt a célt is csak hellyel-közzel tudták elérni, hogy csökkentsék az árakat, a szolgáltatás színvonala visszaesett, sőt helyenként már maga a szolgáltatás egyszerű megléte is problémákat okoz. Én azt mondom, hogy gondolják át, és próbáljanak a piacgazdaság lehetőségei szerint új technológiákat, új gondolkodást és új megoldásokat bevezetni. Köszönöm, elnök úr. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me