HADHÁZY SÁNDOR,

Full text search

HADHÁZY SÁNDOR,
HADHÁZY SÁNDOR, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Ezúton tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság 2016. május 5-én megtárgyalta a Házszabály 46. §-a alapján a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény módosításáról szóló T/10093. számú törvényjavaslatot, és ahhoz a bizottság 25 igen és 8 nem szavazat mellett összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be. Az összegző módosító javaslat a Fenntartható fejlődés bizottságának kétpontos indítványát tartalmazza.
A módosító javaslat célja, hogy a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal által kiszabott bírságok, határozatok, az ezekkel kapcsolatos bírósági eljárások eredménye gyorsabban és közvetlenebbül a koordináló szervhez eljuthasson, valamint a közszolgálatoknak juttatott támogatások közvetlenül megismerhetővé válhassanak. A módosító javaslat további célja pedig, hogy az eseti megrendeléseknél, mint a közszolgáltatás keretein túli hulladékgazdálkodási szolgálatoknál mindig a teljesítést követően közvetlenül történhessen a számlakibocsátás, így a közszolgálatoknak nem negyedévente kell számlázni, ezért nem kell átmeneti finanszírozással számolniuk, és olcsóbb ajánlatot tudnak adni a szolgáltatást igénybe vevőknek.
(19.30)
A közszolgáltatási díj számlázásának időszakosságával összhangban pedig indokolt a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjon túli hulladékgazdálkodási díj megfizetésével szemben a legfeljebb negyedéves számlázási időszakot előírni. Bízom benne, hogy a törvényjavaslat elfogadásából következően az állam a hulladékgazdálkodás országos szintű céljainak és fejlesztési irányainak teljesülése érdekében kialakítja az infrastrukturális erőforrások optimális használatának rendszerét. Köszönöm figyelmüket. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me