TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Köszönöm szépen a két MSZP-s képviselő felszólalását.
A két felszólalással a következő problémám van. Egyrészt az, hogy amit Józsa képviselő úr feszegetett, egyik kérdés sem tartozik a könyvvizsgálói törvény hatálya alá, és különösen nem a jelen törvényjavaslat (Dr. Józsa István: Azért botrányos!) eredetileg benyújtott változatához. Sőt, a Törvényalkotási bizottság módosító javaslatához sem. Tehát sem a könyvvizsgálóknak a teljes vagyonával való felelése, sem pedig a közfelügyeleti hozzájárulási díj nem tartozik ide. Ez elmúlt évi téma, akkor tárgyalta az Országgyűlés, megvannak a megfelelő érvek, hogy egyébként ez miért történt meg. (Dr. Józsa István: Csak igazságtalan!) Azt gondolom, az ő felszólalását ezzel le is zárhatjuk. (Dr. Józsa István: Persze a Nemzeti Bankról nem akarsz beszélni!)
Nagyon érdekes Gúr Nándor képviselő úr felszólalása. Nem tudom, olvasta-e a Törvényalkotási bizottság módosító javaslatát. (Gúr Nándor: Olvastam!) És mi van benne, képviselő úr (Gúr Nándor: Nem tudtam lekövetni!), a könyvvizsgálói megbízatás időtartamáról? Elmondom önnek, hogy az, amit ön reklamál, vagyis hogy az öt évet emeljük fel tíz évre, benne van ebben a módosító javaslatban. Nyolc év és tíz év. Úgyhogy azt javaslom a képviselő úrnak, legközelebb, mielőtt gombot nyom, nézze meg, hogy mi az előterjesztés, és ne égesse le magát itt a parlamentben (Gúr Nándor: Én javasoltam neked!) azzal, hogy amit egyébként kér, az benne van az előterjesztésben. (Gúr Nándor: Nem kérem, én javasoltam neked!)
Pont az ön felszólalása volt az, amely felélesztette a reményt arra, hogy módosítsuk. Úgyhogy el kell olvasni a Törvényalkotási bizottság javaslatát (Gúr Nándor: Így, így, én javasoltam neked!), meg kell hallgatni, hogy az előadója mit mond, és akkor nem fog ilyen sületlenségeket beszélni, Gúr képviselő úr. (Gúr Nándor: Mi a sületlenség, András?) Hanem megköszöni azt, hogy a kormány odafigyel önre is (Heringes Anita: Meg kell köszönni?), önre mint ellenzéki képviselőre.
(20.40)
Összességében pedig a kamarával való egyeztetések teljes kompromisszumban zárultak, az utolsó egyeztetés pontosan a könyvvizsgálói megbízatás időtartamára vonatkozott. A Könyvvizsgálói Kamara teljes mértékben elfogadja a törvényjavaslatot és azt támogatja. (Dr. Józsa István: Tehet mást? Nem tehet.) Én pedig kérem önöket, hogy a szavazásnál egyhangúlag fogadja el a parlament, mert erre a törvényre szükség van a pénzügyi élet tisztaságát növelendő és erősítendő. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti sorokból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me