VÉCSEY LÁSZLÓ,

Full text search

VÉCSEY LÁSZLÓ,
VÉCSEY LÁSZLÓ, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ezúton tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság 2016. május 5-én megtárgyalta a T/10094. szám alatt benyújtott, a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácsról szóló 2011. évi XCIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot, és ahhoz a bizottság 25 igen szavazattal, 5 nem ellenében, valamint 1 tartózkodás mellett összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be. Az összegző módosító javaslat a Gazdasági bizottság ötpontos technikai jellegű indítványát foglalja magába.
(21.00)
Amint az már ismert önök előtt, a törvényjavaslatban megfogalmazott cél olyan széles körű konzultáció kialakítása, amely befogad olyan társadalmi egységeket is, amelyek korábban nem vettek részt az egyeztetéseken. Következésképpen a művészet hazai és határon túli magyar képviselőinek a tanács munkájába való bekapcsolódásával szélesebb körű konzultáció lehetőségét kínálja. A módosítás azért is szükséges, hogy a tanács az alapelveknek megfelelően képes legyen minden érintett gazdasági szereplő és társadalmi csoport érdekeit megjeleníteni és becsatornázni.
Tisztelt Képviselőtársaim! Annak érdekében, hogy a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács a továbbiakban is megfelelőképpen működjön, továbbra is zavartalan lehessen a működése, kérem a törvényjavaslat elfogadását és támogatását. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me